Η προοπτική των φωτογραφιών αυτού του καλλιτέχνη θα αλλάξει την άποψη σας για τον κόσμο.

20 Σεπτεμβρίου, 2016 5:52 ΜΜ
More videos

Πολλές φορές, οι φωτογραφίες από μόνες τους δεν μας αφήνουν να δούμε την πραγματική εικόνα, ειδικά όταν πρόκειται για θέμα οπτικής γωνίας. Σίγουρα, ξέρουμε, ότι το Burj Khalifa είναι τεράστιο, σίγουρα φανταζόμαστε ότι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου είναι εντυπωσιακό, αλλά μόνο αν τα συγκρίνουμε με συνηθισμένα πράγματα μπορούμε να καταλάβουμε την διαφορά.

Αυτό ακριβώς σκέφτηκε και ο Κέβιν Γουίσμπιθ, όταν αποφάσισε να κάνει το πρότζεκτ “Μια γρήγορη προοπτική.” Πρόκειται για μια σειρά από εκπαιδευτικά βίντεο στο Youtube, στα οποία μας δείχνει διάφορες τεράστιες κατασκευές σε ένα μέγεθος που μπορούμε να το καταλάβουμε καλύτερα.

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω:

#1 Pulmonoscorpius kirktonensis (σκορπιός που αναπνέει).

Τα προϊστορικά έντομα ήταν μεγαλύτερα από τα σημερινά, λόγω του υψηλότερου επιπέδου οξυγόνου. Ο kirktonensis Pulmonoscorpius ήταν ένα είδος σκορπιού που έφτανε το μέγεθος μιας μεγάλης γάτας.

1

#2 Το μεγαλύτερο πετρελαιοφόρο το κόσμου.

Το μεγαλύτερο πετρελαιοφόρο του κόσμου είναι το Seawise Giant. Αν τοποθετηθεί μέσα στην μεγάλη λίμνη του Σέντραλ Παρκ στην Νέα Υόρκη μένει πολύ λίγος χώρος μπροστά και πίσω.

2

#3 Το ορυχείο Mir.

Το ορυχείο Mir βρίσκεται στην Ρωσία και είναι ένα από τα πιο βαθιά ορυχεία του κόσμου. Το ψηλότερο κτίριο των ΗΠΑ εξέχει μόλις 7 μέτρα από το επίπεδο του εδάφους.

3

#4 The death star.

Παρόλο που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, είναι πραγματικά η μεγαλύτερη μηχανή που έχει συλληφθεί ποτέ. To πλάτος του υπολογίζεται στα 160 μέτρα.

4

#5 Ο Τιτανικός.

Όταν είχε κατασκευαστεί, ο Τιτανικός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου. Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός. Σε σύγκριση με το αεροπλανοφόρο U.S.S. Ronald Reagan των ΗΠΑ είναι αρκετά μικρότερος.

5

#6 Το βομβαρδιστικό B-2.

Είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα και ακριβά αεροπλάνα του κόσμου. Το άνοιγμα των φτερών του είναι μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου NFL.

6

#7 Ο βράχος των 2.6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο αστεροειδής Διόνυσος είναι μέρος της ζώνης των αστεροειδών του Απόλλωνα. Το πλάτος του είναι 1,5 χιλιόμετρα και η αξία των πόρων που κρύβει μέσα του φτάνει τα 2.600.000.000.000 δολάρια.

7

#8 Burl Khalifa.

Είναι το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο. Έχει ύψος 830 μέτρα και εάν ήταν στην Νέα Υόρκη θα ήταν σχεδόν 300 μέτρα ψηλότερο από τους Δίδυμους Πύργους.

8

#9 Ο κινητήρας πυραύλου M-1.

Σχεδιάστηκε το 1950 από την NASA θα γινόταν ο μεγαλύτερος κινητήρας που είχε κατασκευαστεί ποτέ. Μπορεί να καλύψει πλήρως ένα αυτοκίνητο Smart.

9

#10 To μεγαλύτερο ραδιο-τηλεσκόπιο στον κόσμο.

To μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου έχει διάμετρο 487 μέτρα και αν τοποθετούνταν στο Λας Βέγκας, θα κάλυπτε το μισό Mirage, όλο το LINQ και όλα τα Harrahs.

10

Πηγή: KevinWisbith

Ακολουθήστε μας στο facebook: