Πριν 7 χρόνια δώρισα το νεφρό μου στο αφεντικό μου. Κάθε μέρα που περνάει μετανιώνω που το έκανα

18 Σεπτεμβρίου, 2022 5:28 ΜΜ
More videos

Θα περίμενε κανείς πως όταν κάποιος κάνει μία καλή πράξη, θα ανταμειφθεί. Ακόμα όμως και να μην γίνει αυτό, θα δεχθεί ευγνωμοσύνη.

Μία σκληρά εργαζόμενη μητέρα όμως έμαθε με τον δύσκολο τρόπο πως δεν συμβαίνει πάντα αυτό. Η Debbie Stevens ήθελε να κάνει καλό στον κόσμο.

Έτσι, όταν της παρουσιάστηκε η ευκαιρία να σώσει κάποιον, την άρπαξε. Το αφεντικό της χρειαζόταν νεφρό και η Debbie ήταν συμβατή δότρια. Δεν είχε ιδέα όμως πως αυτό θα ήταν κάτι που θα μετάνιωνε πικρά.

Η χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών δούλευε στο Atlantic Automotive Group, που κάνει συμφωνίες με ιδιοκτήτες αντιπροσωπειών αυτοκινήτων.

Ήταν όμως έτοιμη για μία αλλαγή και έτσι άφησε την εταιρεία το 2010 και μετακόμισε στην Φλόριντα. Επέστρεψε στο Long Island για να δει την κόρη της και επισκέφτηκε την πρώην εργοδότη της. Τότε ήταν που έμαθε πως η Jackie Brucia χρειαζόταν μεταμόσχευση νεφρού.

«Μου είπε πως είχε βρει έναν δότη αλλά της είπα πως εάν συνέβαινε τίποτα θα ήμουν πρόθυμη να δωρίσω το νεφρό μου.»13 49

Επέστρεψε στην Φλόριντα αλλά τα πράγματα δεν ήταν όπως πριν. Αποφάσισε να επιστρέψει στο Long Island. Τα πήγαινε καλά με το αφεντικό της και έτσι βρήκε νέα δουλειά εκεί.

Τον Ιανουάριο του 2011, η Brucia είπε στην Debbie πως ο δότης είχε αρνηθεί και πως χρειαζόταν την βοήθειά της.

«Δεν ήθελα να πεθάνει.»

prin 7 chronia dorisa to nefro mou sto afentiko mou kathe mera pou pernai metaniono pou to ekana2

Πήγε να εξεταστεί αλλά βρήκε πως δεν ήταν εντελώς συμβατή. Ωστόσο, η Debbie αποφάσισε να δωρίσει σε κάποιον άλλον το νεφρό της που το χρειαζόταν εκ μέρους της Brucia.

Σαν αποτέλεσμα, το αφεντικό της πήρε πιο ευνοϊκή μεταχείριση και της έδωσαν το νεφρό κάποιου άλλου.15 32Αντί όμως να είναι ευγνώμον, η Brucia της φέρθηκε πολύ άσχημα.

«Της μίλησα μερικές εβδομάδες μετά την επέμβαση και με έκανε να νιώσω πολύ άσχημα επειδή δεν ανάρρωνα αρκετά γρήγορα.»

Παρόλο που της είχε δωρίσει το νεφρό της, εκείνη δεν έδειχνε καθόλου ευγνωμοσύνη.

Παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών, η Debbie επέστρεψε στην δουλειά 4 εβδομάδες μετά την επέμβαση, παρόλο που της είχαν πει να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 8 εβδομάδες.

Επειδή κουραζόταν, πήρε τηλέφωνο μία μέρα στην δουλειά και είπε πως ήταν άρρωστη. Η Brucia την πήρε τηλέφωνο και την απείλησε.

«Οι υπόλοιποι θα νομίζουν πως σε μεταχειρίζομαι διαφορετικά.»

Αλλά η Brucia άρχισε να ζητάει περισσότερα και αργότερα της μιλούσε σαν σκουπίδι.

«Η Brucia μου φώναζε για πράγματα που δεν είχα κάνει, μέχρι που είχε φτάσει σε σημείο να μην με αφήνει να σηκώνομαι από το γραφείο μου. Δεν σταματούσε καθόλου.»

Πριν την επέμβαση, η Brucia ήταν φιλική. Αφού όμως η Debbie της έσωσε την ζωή, μετατράπηκε σε μάγισσα.

«Μου φερόταν άσχημα και απάνθρωπα μετά την επέμβαση. Ήταν λες και με είχε προσλάβει για να της δώσω το νεφρό μου.»

Της απομάκρυνε το γραφείο και μείωσε τις ώρες που δούλευε. Μετά, την μετέφερε σε ένα κατάστημα που ήταν σε μία πολύ κακόφημη γειτονιά.

«Ήταν τόσο άσχημο που πολλές φορές λύγιζα και ξέσπαγα σε δάκρυα.»