Γιατί υπάρχουν μόνο τόσο λίγοι κάδοι σκουπιδιών σε ολόκληρη την πόλη του Λονδίνου;

3 Οκτωβρίου, 2016 5:05 ΜΜ
More videos

Φανταστείτε τη σκηνή. Έχετε μόλις τελειώσει κάτι που τρώτε και ψάχνετε τον κατάλληλο κάδο απορριμμάτων ώστε να αφήσετε το άδειο περιτύλιγμα. Υπάρχουν αρκετοί γύρω σας οπότε η αναζήτηση τελειώνει εκεί.a

Unknown

Εκτός κι αν είστε στην πόλη του Λονδίνου, και δεν υπάρχει ένας κάδος στον ορίζοντα.

Είναι στο μυαλό μας ή στο Λονδίνο δεν υπάρχουν αρκετοί κάδοι απορριμμάτων;

Κάποιος έγραψε στους υπεύθυνους της πόλης ώστε να μάθει ακριβώς πόσοι δημόσιοι κάδοι υπάρχουν.

Η απάντηση; 46!

Σωστά, υπάρχουν μόνο 46 κάδοι σκουπιδιών σε ολόκληρη την Square Mile.

Αλλά τι γίνεται με τους κάδους ανακύκλωσης; Σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχουν άφθονοι κάδη ώστε να πετά ο κόσμος τα ανακυκλώσιμα υλικά που δεν χρειάζεται πια.v

Unknown

Στην πραγματικότητα η πόλη έχει μόλις 13 κάδους ανακύκλωσης σε δημόσιο χώρο.

Είναι θέμα ανασφάλειας; Εν μέρει ναι. Η απάντηση περιελάμβανε τα εξής: «Οι δημόσιοι κάδοι απορριμμάτων απομακρύνθηκαν από την πόλη του Λονδίνου μετά τους βομβαρδισμούς του 1993.» Αναφέρεται στην περίοδο που η IRA (Irish Republican Army) ανατίναξε ένα φορτηγό στο Bishopstage σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας 44 ακόμη. Κανένας κάδος δεν είχε εμπλακεί στη βομβιστική επίθεση.

Ωστόσο, από την επαναφορά μερικών κάδων, η πόλη συνειδητοποίησε πως αυτό μπορεί να είναι περισσότερο πρόβλημα παρά όφελος. Μια έκθεση του 2010 αναφέρει:

«…γενικά, στην Πόλη οι κάδοι απορριμμάτων μπορεί να ενθαρρύνουν την παράνομη απόρριψη, δείχνουν αντιαισθητικοί, ενθαρρύνουν την ανάπτυξη παρασίτων, έχουν αντίκτυπο στις ποσότητες ανακύκλωσης και τοποθετώντας κάδους σε ολόκληρη την πόλη, δεν θα βελτιωνόταν η κατάσταση. Θα μπορούσε να έχει κάλλιστα αρνητικό αντίκτυπο στο συνολικό περιβάλλον του δρόμου.»

Έτσι, αν βρεθείτε στο Λονδίνο και δείτε κάδους απορριμμάτων, να τους εκτιμάται γιατί είναι περιορισμένη έκδοση.

Υπάρχει όμως μια ασημένια επένδυση για τους καπνιστές. Ο αριθμός των κάδων για τσιγάρα στην πόλη του Λονδίνου είναι 975!

Αυτό λέει πολλά για τα επίπεδα στρες που βιώνει το σύγχρονο Λονδίνο.