Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
χρήσιμαΠώς θα δıατηρήσετε τις πατάτες φρέσκıες – Το κóλπο για να μη...

Πώς θα δıατηρήσετε τις πατάτες φρέσκıες – Το κóλπο για να μη βγάλουν φúτρες

Οι πατάτες είναι ένα από τα λαχανικά με τη μεγαλύτερη διάρκεια όταν αποθηκεύονται σωστά. Ωστόσο, εάν αυτό δεν συμβαίνει, μπορούν γρήγορα να φυτρώσουν και να ζαρώσουν.

Δεν υπάρχει κουζίνα χωρίς πατάτες και δεν υπάρχει πιο εύκολο και γευστικό φαγητό από τις τηγανητές πατάτες. Η αποθήκευσή τους είναι απλή, ωστόσο έχει κάποια μικρά μυστικά για να διατηρούνται φρέσκες. Δεν είναι τίποτα χειρότερο να ετοιμάζεστε να μαγειρέψετε πατάτες και να διαπιστώνεται ότι έχουν βγάλει φύτρες, είναι ζαρωμένες και έχουν αρχίσει να πρασινίζουν.

760b9a2b bigstock seed potatoes 64049035

Ιδανικά πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερό μέρος με θερμοκρασία γύρω στους 10°C.

potatoes

Η πατάτα δεν θέλει φως

Εάν οι πατάτες είναι εκτεθειμένες στο φως θα αρχίσουν να πρασινίζουν που σημαίνει έχουν αρχίσει να παράγουν χλωροφύλλη. Σε υψηλά επίπεδα, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή σολανίνης, μιας τοξικής χημικής ουσίας. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τις πετάξουμε.

Ο φίλος της παράτας είναι το μήλο και ο εχθρός το κρεμμύδι

Το μυστικό για να διατηρηθούν οι πατάτες φρέσκες είναι να βάλετε αναμεσά τους ένα μήλο.

Το φρούτο αυτό παράγει αιθυλένιο που βοηθά τις πατάτες να διατηρηθούν φρέσκες για περισσότερο καιρό και να μην φυτρώσουν. Αντίθετα η συνύπαρξη τους με τα κρεμμύδια μπορεί να κάνει τις πατάτες να μαλακώσουν ή να γεμίσουν φύτρες.

Τα πιο σημαντικά