«Πέρασα 80 μέρες προσπαθώντας να αποκτήσω κοιλιακούς και κατέστρεψα την ζωή μου»

3 Απριλίου, 20183:15 ΠΜ

Υπάρχει μια φωτογραφία του Xιου Τζάκμαν που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και λίγο καιρό. Αυτή η φωτογραφία συγκρίνει το σώμα του Τζάκμαν στην πρώτη ταινία των X-men με το σώμα του στις συνέχειες της ταινίας. Στην πρώτη φωτογραφία ο ηθοποιός είναι γυμνασμένος και οι κοιλιακοί του είναι εντυπωσιακοί. Στην δεύτερη μοιάζει με καρτούν. Φαίνονται πάρα πολύ οι φλέβες του και ο κορμός του είναι σαν αφυδατωμένο V. Παρόμοιες φωτογραφίες υπάρχουν και για άλλους ηθοποιούς, όπως ο Κρις Έβανς και ο Ντουέιν Τζόνσον.

Στο Χόλιγουντ είναι πλέον πολύ συνηθισμένο οι ηθοποιοί να προκαλούν δραματικές αλλαγές στο σώμα τους για τις ανάγκες κάποιου ρόλου. Όλοι αναμένουν από τους άντρες πρωταγωνιστές να μοιάζουν με χαρακτήρες καρτούν. Αυτό έχει αλλάξει την εικόνα που έχουμε για το ποιος είναι γυμνασμένος και ποιος όχι.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ηθοποιός Κρις Πρατ. Η μεταμόρφωση του Πρατ για την ταινία Guardians of the Galaxy συνδυάστηκε με την ταινία. Πριν από αυτό οι αναφορές στο σώμα του γίνονταν μόνο ως ανέκδοτο. Ωστόσο, η προηγούμενη εμφάνισή του ήταν απόλυτα φυσιολογική. Σίγουρα, δεν ήταν ένας άσχημος άντρας.

κοιλιακοί

“Μεγαλώνοντας πάλευα με το βάρος μου. Στην αρχή της εφηβείας μου ζύγιζα 105 κιλά και τα άλλα παιδιά μου είχαν δώσει το παρατσούκλι “το αγόρι με τα βuζιά. Στην εφηβεία μου έπασχα ήδη από μια διατροφική διαταραχή. Το βάρος μου, μου έγινε εμμονή και ακόμα θυμάμαι ότι η μέρα που σταμάτησα να έχω στήθος ήταν η πιο ευτυχισμένη των εφηβικών μου χρόνων. Παρόλο που έχω περάσει περάσει πολλές ώρες συζητώντας για την εικόνα του σώματός μου με ψυχολόγους υπήρχαν αρκετά πράγματα που προέρχονταν από την διατροφική μου που με επηρέαζαν, όπως ο εθισμός μου στα αναψυκτικά διαίτης και τα πατατάκια. Όλη αυτή η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την σχέση μου με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Μέχρι και σήμερα μερικές φορές ακόμα βασίζω την αυτοαξία μου από το πως φαίνομαι γuμνός.

Πριν από λίγο καιρό, μετά από μια περιπέτεια με ένα άρθρο έπεσα πάνω σε κάτι βίντεο στο YouTube με ανθρώπους που είχαν χάσει πολλά κιλά και ενθάρρυναν και άλλους να κάνουν το ίδιο. Για ώρες, έβλεπα πρώην παχουλούς ανθρώπους να μιλούν για το πόσο ωραία αισθάνονται με την καινούργια τους εικόνα. Ψευδο-επιστήμονες έβγαζαν χάπια και χυμούς που έκαναν θαύματα. Είδα ακόμα και μονολόγους με δραματική μουσική υπόκρουση. Βέβαια, αυτή η εμπειρία με έκανε να αναρωτηθώ τι θα χρειαζόταν για να καταφέρω να πετύχω και εγώ μια τέτοια μεταμόρφωση. Αν και είχα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι οι κοιλιακοί ήταν κάτι που δεν θα αποκτήσω ποτέ, ήθελα να δοκιμάσω και να τεστάρω αν με πολύ πολύ μεγάλη προσπάθεια μπορούσα να αποκτήσω κοιλιακούς.

Αυτές οι ιδέες στριφογύριζαν για μήνες στο μυαλό μου. Ξαναείδα πολλές φορές αυτά τα ενθαρρυντικά και γεμάτη έμπνευση βίντεο με τις μεταμορφώσεις σωμάτων. Κάποια στιγμή άρχισα να αναζητώ πληροφορίες και βοήθεια από ειδικούς στο διαδίκτυο. Όταν συζήτησα το θέμα με τους φίλους, ήταν κάπως διστακτικοί. Ανησυχούσαν ότι αν βάλω ένα αυστηρό χρονικό πλαίσιο και πιέσω πολύ τον εαυτό μου θα βρεθώ σε τελικά σε δύσκολη θέση. Με συμβούλευσαν αν ακολουθήσω μια πιο ήπια και πρακτική προσέγγιση, αλλά η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιώ τέτοιες προσεγγίσεις σχεδόν σε όλη την ενήλικη ζωή μου. Ήδη πηγαίνω γυμναστήριο 1-2 φορές την εβδομάδα. Πίνω συχνά πρωτεϊνούχους χυμούς, έχω κατεβάσει βίντεο με ασκήσεις γιόγκα. Δεν ήθελα καμία άλλη ήπια προσέγγιση. Ήθελα οι κοιλιακοί μου να φαίνονται και το ήθελα τώρα.”

κοιλιακοί

My Fitness Pal app.

“Μετά από αρκετούς μήνες σκέψης πήρα την μεγάλη απόφαση να ξεκινήσω την μεταμόρφωσή μου. Αποφάσισα ότι το χρονικό περιθώριο που θα έδινα στον εαυτό μου για να αποκτήσω τους πολυπόθητους κοιλιακούς θα ήταν 80 μέρες. Ήθελα να δω ορατά αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο. Μέσα σε περίπου 11.5 εβδομάδες η φυσική μου κατάσταση ήταν καλύτερη από ποτέ. Επίσης, κατάφερα να απομακρύνω πολλούς ανθρώπους που ήταν κοντά, να προκαλέσω πρόβλημα στην σχέση μου και γενικά να τα κάνω όλα σκατά. Εις διπλούν. Δείτε παρακάτω την καταγραφή μου για τις 80 μέρες που χρειάστηκα για να αποκτήσω τους κοιλιακούς που ήθελα”:

1.Πρώτη εβδομάδα: 96 κιλά, 22,3% λίπος

“Για να γίνουν οι κοιλιακοί μου όπως ήθελα ζήτησα την βοήθεια ενός καλού και υπομονετικού γυμναστή που γνώριζα αρκετό καιρό. Όταν του μίλησα για πρώτη φορά για τον σκοπό που είχα μου είπε ότι υπό κανονικές συνθήκες δεν θα με αναλάμβανε. Όπως και οι φίλοι μου, έτσι και αυτός μου είπε να κάνω ότι ο στόχος μου θα έπρεπε να είναι πιο μακροπρόθεσμος.

Μετά από αρκετή ώρα συζήτησης που είπε ανέβω στην ζυγαριά, η οποία έδειξε 96 κιλά. Από αυτά το 22,3% ήταν λίπος. Τότε, ο γυμνασής μου είπε ότι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσω τους κοιλιακούς που ήθελα ήταν να μειώσω κατά το ήμισυ το σωματικό μου λίπος.

Την επόμενη μέρα ήρθε η φωτογράφος Nicole Bazuin για να τραβήξουμε μερικές φωτογραφίες για το πριν και σκέφτηκε να προσθέσουμε και μερικά τάκος στην φωτογράφηση.”

2. Τρίτη εβδομάδα: 94 κιλά, 20,5% λίπος

“Χρειάζομαι 45 λεπτά για να πάω από το σπίτι στο γυμναστήριο. 6 μέρες την εβδομάδα ξυπνάω στις 7.30 το πρωί και παίρνω ένα λεωφορείο γεμάτο κόσμο, μετρό και ταξί για να φτάσω στον προορισμό μου. Όταν επιτέλους φτάνω στο γυμναστήριο, κάνω για 1,5 ώρα βάρη. Επίσης, ό,τι τρώω το καταγράφω σε μια εφαρμογή που έχω κατεβάσει στο κινητό μου.

Πριν ξεκινήσω αυτό το πρόγραμμα δεν είχα καταλάβει πόσο μεγάλο μέρος της κοινωνικής μου ζωής περιστρεφόταν γύρω από το φαγητό και αλκοόλ. Εκτός από τους συναδέλφους μου όλες οι άλλες συναναστροφές μου με ανθρώπους γίνονται σε μπαρ ή εστιατόρια. Η αποχή από παχυντικά φαγητά και αλκοόλ με αποξένωσε σε έναν βαθμό που δεν περίμενα με τίποτα. Αυτό ήταν περισσότερο εμφανές στην σχέση μου με την κοπέλα μου, η οποία είναι και αυτή συγγραφέας και καταλαβαίνει την ανάγκη μου να γίνω δημιουργικός για να έχω υλικό για την δουλειά μου. Ωστόσο, με την καινούργια μου διατροφή περιορίστηκαν πολύ οι επιλογές εξόδου μας.

Ένα πρωί ξύπνησα στο σπίτι της κοπέλας μου και εκεί που ετοιμαζόμουν να πάω γυμναστήριο με ρώτησε αν θα μου ήταν πιο εύκολο να πετύχω τον στόχο μου αν ήμουν ελεύθερος. Μου εξήγησε ότι της άρεσα όπως ήμουν και ότι με έβλεπε πολύ αγχωμένο και κουρασμένο. Αναρωτήθηκε αν αυτό που έκανα ήταν υγιεινό και αν είχε λόγο να ανησυχεί για μένα. Ως απάντηση της έδωσα ένα φιλί στο μέτωπο. Βιαζόμουν να φύγω. Δεν ήθελα να χάσω το ραντεβού μου με τον γυμναστή.

3. Πέμπτη βδομάδα: 93 κιλά, 21% λίπος

Την εβδομάδα τα έκανα πάνω μου. Απλά συνέβη. Δεν υπήρξε ούτε προειδοποίηση, ούτε ήχος. Αναρωτήθηκα τι ήταν αυτό στην διατροφή μου που το προκάλεσε αυτό. Επίσης, αναρωτήθηκα αν το να τα κάνεις πάνω σου είναι ο σωστός τρόπος για να αποκτήσεις του κοιλιακούς που θέλεις.”

κοιλιακοί

4. Έβδομη εβδομάδα: 92 κιλά, 19,4 λίπος

“Ο γυμναστής που έδωσε συγχαρητήρια για την πρόοδό μου και μου είπε ότι θαυμάζει την δημιουργικότητά μου και την ικανότητά μου να ωθώ τον εαυτό μου στα άκρα.

Κάποια στιγμή με ρώτησε γιατί ήθελα εξ΄αρχής να αποκτήσω κοιλιακούς. Δεν είχα κάποια συγκεκριμένη απάντηση να του δώσω. Αν ήταν για να με κάνουν χαρούμενο, δεν έπιασε. Αν ήταν για να βελτιώσει την σeξουαλική μου ζωή με την κοπέλα μου, το μόνο που έγινε ήταν να απομακρυνθούμε. Η όποια αυτοπεποίθηση κέρδισα εξαφανίστηκε όταν τα έκανα πάνω μου. Δεν ήξερα τι ήθελα να πετύχω με αυτό το πρόγραμμα. Ήξερα μόνο ότι έπρεπε να συνεχίσω.”

5. Ένατη εβδομάδα: 90 κιλά, 18,1% λίπος

“Το πρωί κάνω βάρη και το απόγευμα κάνω διάδρομο και άλλα μηχανήματα. Πλέον, ό,τι φαγητό καταναλώνω το παίρνω από ένα εστιατόριο που φτιάχνει ειδικά γεύματα για αθλητές.

Η απόκτηση κοιλιακών έχει γίνει το κύριο θέμα από το οποίο περιστρέφεται όλη μου η ζωή. Το πρόγραμμά μου περιστρέφεται γύρω από το πότε πηγαίνω γυμναστήριο και πότε τρώω. Νιώθω μοναξιά και πείνα όλη την ώρα. Ο γυμναστής με ενθαρρύνει και μου λέει ότι τώρα καταλαβαίνω την πραγματική προσπάθεια που χρειάζεται για να αποκτήσει κάποιος κοιλιακούς.

Ένα απόγευμα έκανα μπάνιο στα αποδυτήρια μετά την γυμναστική και στάθηκα γuμνός μπροστά στον καθρέπτη. Ήταν η πρώτη φορά που με παρατηρούσα από την ώρα που ξεκίνησα το πρόγραμμα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν μέτριο. Μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό.

6. Δέκατη εβδομάδα: 85 κιλά, 17,2% λίπος

“Τα ξαναέκανα πάνω μου. Ο γυμναστής με έστειλε σε έναν γιατρό με τον οποίο φτιάξαμε ένα πρόγραμμα διατροφής που αποτελείται κυρίως από στήθος κοτόπουλο και σπανάκι. Οι διπλές προπονήσεις συνεχίστηκαν κανονικά.

Την ημέρα που τα έκανα πάνω μου για δεύτερη φορά ανέβασα μια φωτογραφία από το γυμναστήριο. Το κινητό μου γέμισε με μηνύματα που μου έλεγαν πόσο ωραίος φαινόμουν. Αυτό με έκανε να αισθανθώ καλά.”

κοιλιακοί

Image by Geoff Girvitz

7. Ενδέκατη εβδομάδα: 82 κιλά, 15% λίπος

“Την τελευταία εβδομάδα του προγράμματος είχα χάσει 13 κιλά και το ένα τρίτο του σωματικού μου λίπους. Οι κοιλιακοί δεν φαίνονταν πουθενά. Τις τελευταίες μέρες πριν από την φωτογράφηση δυσκολευόμουν να κοιμηθώ. Άρχισα να βλέπω πάλι μερικά από τα βίντεο με τις μεταμορφώσεις που είχα δει στην αρχή και μου έδωσαν την ιδέα να ξεκινήσω. Το πρότζεκτ ήταν δύσκολο από την αρχή και συνέχισε να είναι δύσκολο καθ’ όλη την διάρκεια. Στο τέλος δεν πέτυχα τον στόχο μου και δεν νομίζω ότι άξιζε ο κόπος.

Στην τελευταία προπόνηση ο γυμναστής με ρώτησε αν κατάφερα αυτό που ήθελα. Προσπάθησα να πω ναι, αλλά στο πρόσωπό μου φάνηκε η πραγματικότητα. Ο γυμναστής γέλασε και μου είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι μεταμορφώσεις είναι το κλειδί της επιτυχίας που μπορεί να θεραπεύσει την δυστυχία, αλλά δεν είναι. Ωστόσο, ακόμα και χωρίς κοιλιακούς κατάφερα να βελτιώσω πολύ το σώμα μου.”

[vice]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News