Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
άνθρωποιΠατέρας με ένα πόδι κουβαλά 50 κιλά μπανάνες την ημέρα για να...

Πατέρας με ένα πόδι κουβαλά 50 κιλά μπανάνες την ημέρα για να προσφέρει στην οικογένειά του

Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις και μερικές φορές, η δυσκολία τους είναι αρκετά μεγάλη. Γι’ αυτόν το λόγο, πρέπει να εμπνεόμαστε από τους ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Η ιστορία ενός ανθρώπου από τις Φιλιππίνες, που έχει ένα πόδι αλλά δεν το βάζει κάτω, θα σας δώσει έμπνευση και δύναμη.

Ο άνδρας ονομάζεται Άλλαν Αγκιλάρ και η ιστορία του δημοσιεύθηκε στο Facebook από την Λονταλίνα Τομόν.

Ο Άλλαν γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια, σε ένα από τα τρία μεγαλύτερα νησιά της χώρας, το Μιντανάο. Κατάφερε να πάει μόνο ως την Α’ Δημοτικού γιατί έπρεπε να βοηθήσει τον πατέρα του με τη δουλειά. Οι δυο τους, συγκέντρωναν υλικό για έπιπλα στο δάσος κοντά στο σπίτι τους.

Ο Άλλαν Αγκιλάρ, είναι σύμβολο της ελπίδαςc4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 366

Lodalina Tomon (Facebook)

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο δάσος, ο νεαρός τότε Άλλαν είχε ένα ατύχημα και επηρεάστηκε το δεξί του πόδι. Οι γονείς του απελπίστηκαν μιας και δεν είχαν χρήματα για να του προσφέρουν μια καλή θεραπεία. Έτσι, το πόδι του έπρεπε να ακρωτηριαστεί.

Παρά την απώλεια, ο Άλλαν δεν σταμάτησε να εργάζεται. Αυτό και μόνο αρκεί για να τον θαυμάζουμε. Δυστυχώς, ο άνδρας έπεσε θύμα εκφοβισμού από τους γαμπρούς του, τους άνδρες που παντρεύτηκαν τις αδερφές του.

Ο Άλλαν, είναι γνωστός στο χωριό του, για την ηθική της εργασίας τουc81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 143

Lodalina Tomon (Facebook)

Ανησυχώντας για την κατάστασή του, μια από τις θείες του, αποφάσισε να τον πάρει μαζί της στην πόλη Σογκότ της Νότιας Λέιτε, μια επαρχία στις Φιλιππίνες που βρίσκεται στην περιοχή Βισάγιας.

Ο Άλλαν εγκαταστάθηκε στο χωριό Μαμπικάγια για τα τελευταία 10 χρόνια. Βγάζει τα προς το ζην πουλώντας αγροτικά προϊόντα.

Κάθε μέρα, μεταφέρει περίπου 50 κιλά μπανάνες ή άλλα προϊόντα στο κέντρο της πόλης, που απέχει 2 χιλιόμετρα. Κάνει αυτό το μικρό ταξίδι με έναν τεράστιο σάκο στην πλάτη του.

Εδώ μπορείτε να δείτε τον Άλλαν να περπατά μεταφέροντας το βαρύ φορτίο στην πλάτη του.

Σκεφτείτε πως ο άνδρας, κάνει αυτό το ταξίδι καθημερινά. Η επιστροφή προς το σπίτι είναι λίγο πιο εύκολη μιας και δεν κουβαλά πια το βάρος των προϊόντων. Ωστόσο, η καθημερινή του ρουτίνα, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Από τη στιγμή που η Λονταλίνα μοιράστηκε την ιστορία του Άλλαν, έκανε το γύρω του διαδικτύου. Οι άνθρωποι έχουν εκφράσει την θέληση να τον βοηθήσουν ώστε να αποκτήσει ένα προσθετικό πόδι.

Παρόλα αυτά, εμείς είμαστε σίγουροι πως θα καταφέρει να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση της ζωής του, με ή χωρίς το προσθετικό μέλος. Έχει αδάμαστο πνεύμα και είναι αυτάρκης. Ποτέ δεν χρησιμοποίησε την αναπηρία του ως δικαιολογία για να σταματήσει να εργάζεται παραγωγικά.

Τα πιο σημαντικά