Πάνω από 1.300 λουκέτα στη Θεσσαλονίκη το πρώτο εξάμηνο

22 Ιουλίου, 2017 3:43 ΠΜ
More videos

Αρνητικό καταγράφηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2017 το ισοζύγιο εγγραφών/διαγραφών επιχειρήσεων στο μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης εξέλιξη που παραμένει στην ίδια τροχιά από τον Μάρτιο του 2009, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΕΕΘ.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο εξάμηνο φέτος ενεγράφησαν 1.261 επιχειρήσεις και διεγράφησαν 1.335, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν γίνει 1.260 εγγραφές και 1.553 διαγραφές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΕΘ.

Οι περισσότερες διαγραφές για το φετινό διάστημα, αφορούν ατομικές επιχειρήσεις (1.113 έναντι 815 εγγραφών) και ακολουθούν οι ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας (205 εγγραφές έναντι 13 διαγραφών) και οι ομόρρυθμες (132 εγγραφές από 137 διαγραφές).

«Τα στοιχεία αυτά αποτελούν παραδοσιακά ένα βαρόμετρο για την επιχειρηματικότητα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, το βαρόμετρο αυτό είναι αρνητικό από τον Μάρτιο του 2009, αφού από τότε άρχισε η πτωτική πορεία της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Τα στοιχεία αυτά μας δείχνουν ότι τίποτε δεν γίνεται καλά».

Ο κ. Ζορπίδης εξέφρασε την ελπίδα «τα νούμερα αυτά να ξυπνήσουν τους υπευθύνους και να τους ωθήσουν να στηρίξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κάτι που θα φέρει επιτέλους ένα διαφορετικό κλίμα στην αγορά και θα έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομία γενικότερα. Όσο οι αποφάσεις περιορίζονται στα κάθε είδους χαράτσια, την υπερφορολόγηση και το κυνηγητό του μικρομεσαίου επιχειρηματία, τόσο θα βλέπουμε αυτά τα αρνητικά νούμερα να συνεχίζονται».