Παγώνη: «Διπλή μάσκα όσοι πάνε εκκλησία Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο»

27 Απριλίου, 2021 2:21 ΜΜ
More videos

“Το βράδυ της Ανάστασης αυτοί που θα επισκεφτούν μια οικογένεια θα πρέπει να έχουν κάνει self test”, σημείωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά.

Να τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας στις εκκλησίες ενόψει Πάσχα ζητά από τους πολίτες η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (27/4), οι πιστοί πρέπει να φορούν διπλή μάσκα και να κάνουν self test εάν επισκεφτούν κάποιο σπίτι. Παράλληλα, σχολίασε την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Δεν είναι εύκολο να κρατηθούν οι αποστάσεις στις εκκλησίες

«Το βράδυ της Ανάστασης για να υπάρχει σιγουριά οι οικοδεσπότες και αυτοί που θα επισκεφτούν μια οικογένεια θα πρέπει να έχουν κάνει self test ενώ όσοι πάνε εκκλησία Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο να κάνουν χρήση διπλής μάσκας γιατί δεν είναι εύκολο να κρατηθούν οι αποστάσεις», είπε η κ. Παγώνη.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ από την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας σημειώνοντας πως η πληρότητα ΜΕΘ στην Αττική τις τελευταίες μέρες είναι 89%,στην Θεσσαλονίκη 91% ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι 87%. «Οι τελευταίες εφημερίες συγκριτικά με τις προηγούμενες 3-4 βδομάδες δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση και ελάχιστη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ευχόμαστε να γίνει περισσότερο» σημείωσε. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως πριν από τρεις βδομάδες ήταν σε αναμονή διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία γύρω στα 15-16 άτομα μέχρι να μπουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ το Σαββατοκύριακο 3-5.

Τέλος, η κ. Παγώνη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κλείσουν ραντεβού και να πάνε να εμβολιαστούν σημειώνοντας πως ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι για να αποκτηθεί η ανοσία. Υπογράμμισε πως το 70% όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι και πως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν έχουν προλάβει να κάνουν την δεύτερη. Βασιλακόπουλος

Από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30-39 ετών

Σημειώνεται ότι από σήμερα την σκυτάλη του εμβολιασμού παίρνουν οι πολίτες ηλικίας 30 έως 39 ετών, οι οποίοι πρόκειται να λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα πρόκειται να προστεθούν κι άλλες ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους στη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Υπολογίζεται ότι 1,36 εκατομμύρια πολίτες θα μπορέσουν από σήμερα να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, με τη διαδικασία να ξεκινάει την επόμενη μέρα, δηλαδή τη Μεγάλη Τετάρτη. Το εμβόλιο που θα λάβουν θα είναι της AstraZeneca.