Ουκρανέζα κατασκευάζει γυναικεία κολιέ που έχουν σχήμα μήτρας

16 Απριλίου, 20186:21 ΜΜ
More videos

Η Έλλεν Ρόκοκο είναι μια διάσημη Ουκρανή καλλιτέχνιδα, που έγινε γνωστή παγκοσμίως για τα κοσμήματά της.

Πειραματίζεται πάντα και θέλοντας να κάνει ένα συναρπαστικό κομμάτι που θα δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα στους ανθρώπους, αποφάσισε να κάνει το πρώτο «κολιέ – μήτρα». Ήθελε να δείξει πόσο μαγευτικό και σημαντικό είναι το συγκεκριμένο μέρος του γυναικείου σώματος.

Η μήτρα είναι ένα γυναικείο αναπαραγωγικό όργανο που αποτελείται από τις ωοθήκες, τον κόλπο και τον τράχηλο. Το σχήμα της είναι αναγνωρίσιμο, ενώ σε πολλές κουλτούρες έχει ιερή σημασία, είναι σύμβολο γονιμότητας, θηλυκότητας και γυναικείας ενέργειας.

Η Έλλεν έμεινε έκπληκτη όταν μεταξύ των πελατών της υπήρξαν φεμινίστριες, μαίες, νέες μητέρες, γυναίκες που προσπαθούσαν να κάνουν μωρό, που έχασαν τα μωρά τους στο παρελθόν ή που έκαναν υστερεκτομή για διάφορους λόγους. Σύντομα αυτά τα κολιέ έγιναν πολύτιμα για τις πελάτισσές της. Άρχισαν να ζητούν διαφορετικά στυλ, μιας και η κάθε γυναίκα έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, αγαπημένα χρώματα και πράγματα, που το κάθε ένα έχει τη δική του μοναδική ιστορία. Πριν δημιουργήσει ένα κολιέ, μιλά με την πελάτισσα και βασίζει το δημιούργημά της στην ιστορία της.

Η ίδια αναφέρει: «Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι κάθε γυναίκα είναι τόσο διαφορετική και δεν υπάρχουν σωστά ή λάθη για το τι είδους συναισθήματα υπάρχουν στην καρδιά της καθεμίας από εμάς. Αυτό το καλλιτεχνικό πείραμα με πήγε πιο μακριά από όσο περίμενα. Ήμουν σε θέση να συναντήσω τόσες πολλές ενδιαφέρουσες και διαφορετικές κυρίες μέσα από το έργο μου, καθώς και να εκφράσω τη δική μου θηλυκή πλευρά και να κοιτάξω βαθύτερα μέσα στην καρδιά μου. Προτείνω σε κάθε κυρία να προσπαθήσει να κάνει το ίδιο. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεις μέσα σου!»

Δείτε παρακάτω μερικές από τις ξεχωριστές δημιουργίες της καλλιτέχνιδας.

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

Instagram

[ellenrococo.com] [Instagram] [Facebook] [Etsy]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News