«Η ώρα του διαβόλου»: Υβρίζεται ως πόpνη η Παναγία και βλασφημείται ο Άγιος Τριαδικός Θεός

17 Οκτωβρίου, 2017 12:15 ΜΜ
More videos

Η ώρα του διαβόλου θεατρική παράσταση του μασόνου σατανιστή Φερνάντο Πεσσόα  παίζεται αυτές τις μέρες στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αριστοτέλειον όπου σύμφωνα με πηγές της εκκλησίας  βλασφημείται η Παναγία και ο τριαδικός Θεός. Η παράσταση ξεκίνησε στις 11 Οκτώβρη και θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα 22 Οκτώβρη.

Η άποψη του πρωταγωνιστή για τις διαμαρτυρίες:

Ο πρωταγωνιστής υποδύεται τον διάβολο και τη γυναίκα (δυο ρόλοι) και έχει το όνομα «Μαρία» (προφανώς αναφέρεται στην Παναγία ).

Στο έργο ακούγεται ένα τραγούδι που επαναλαμβάνει την λέξη «Σατάν».

Η Μαρία εμφανίζεται σε βίντεο σχεδόν γυμνή σε «σχήμα εσταυρωμένου».

Πριν αρχίσει το έργο ακούγεται το «Πάτερ ημών» σε πρώτο ενικό πρόσωπο και φυσικά αναφέρεται στον πρωταγωνιστή (διάβολο) όπου η Μαρία γονατίζει και πλησιάζει να του φιλήσει το χέρι.

Ο διάβολος λέει ότι είναι αδελφός του Χριστού.

Η Μαρία (το όνομα της Παναγίας) μένει ξαπλωμένη γυμνή επί σκηνής και ο διάβολος την πλησιάζει για να συνουσιασθεί μαζί της.

Με άλλα λόγια εμφανίζουν τον διάβολο υιό της Παναγίας και αδελφό του Χριστού και την Παναγία να συνουσιάζεται με το παιδί της.

Δηλαδή, η Παναγία παρουσιάζεται ως πόpνη, σατανίστρια και αιμομίκτρια.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

O Πεσσόα ήταν ένας ενθουσιώδης με τον εσωτερισμό , αποκρυφισμό, ερμητισμό, την αριθμολογία και την αλχημεία. Μαζί με τον πνευματισμό και την αστρολογία, προσέδωσε επίσης προσοχή στον νεοπαγανισμό, τη θεοσοφία, τον ροσιτρουσιανισμό και το μασονισμό, που επηρέασαν έντονα το λογοτεχνικό του έργο.

Το ενδιαφέρον του για τον αποκρυφισμό οδήγησε τον Πεσσόα να ανταποκριθεί στον Άλιστερ Κρόουλι (Μέγα Σαντανιστή) και αργότερα τον βοήθησε να επεξεργαστεί μια ψεύτικη αυτοκτονία, όταν ο Κρόουλι επισκέφθηκε την Πορτογαλία το 1930. Ο Pessoa μεταφράζει το ποίημα του Crowley “Hymn To Pan” στα πορτογαλικά και ο κατάλογος της βιβλιοθήκης της Pessoa δείχνει ότι κατείχε τα βιβλία Crowley Magick στην Θεωρία και την Πρακτική και Εξομολογήσεις.

Ακολουθήστε μας στο facebook: