ΟΠΕΚΕΠΕ: Φήμες για «γαλάζια» συντονίστρια – Η απάντηση της Καλλιόπης Σεμερτζίδου
Από το πρώτο λεπτό που ξέσπασε το σκάνδαλο με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έναν επικοινωνιακό μαραθώνιο να πείσει τον ελληνικό λαό ότι το φαγοπότι δεν αφορά μόνο τη ΝΔ, αλλά μια ολόκληρη κοινωνία και τα κόμματα που επέτρεψαν και διευκόλυναν τη ρεμούλα.
Μάλιστα ο Παύλος Μαρινάκης πρόσφατα διερωτήθηκε «τι έγινε το 2014; Το 2015; Το 2017; Πώς ιδρύθηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ;» και να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση αυτή δεν περίμενε την ευρωπαϊκή Εισαγγελία. «Είναι λάθος αυτή η εντύπωση που πάει να δημιουργήσει η αντιπολίτευση και προκύπτει από τα πραγματικά δεδομένα. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει κάνει τόσους διασταυρωτικούς ελέγχους. Αρα πρέπει αυτό να αποδειχτεί στη Βουλή. Να το αποδείξουμε δηλαδή εμείς αυτό. Αλλά θα ρωτήσουμε ταυτόχρονα, έκαναν οι προηγούμενοι διασταυρωτικούς ελέγχους; Αντέδρασαν στην τεχνική λύση ή την υιοθέτησαν; Αντίστοιχα, έστειλαν έστω και έναν άνθρωπο στη Δικαιοσύνη; Ολοι αυτοί που κουνάνε τώρα το δάχτυλο, θα έρθουν να απαντήσουν και εκείνοι και οι διοικήσεις τους. Εστειλαν έναν άνθρωπο στη Δικαιοσύνη; Γιατί να μην τα πούμε αυτά;», είπε.
Το «βουλοκέρι» της αντίληψης της κυβέρνησης ήρθε στη Βουλή με την συνεδρίαση… παρωδία για την Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη.
Και ενώ η κυβέρνηση δεν περίμενε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να ανακαλύψει το σκάνδαλο με τις «αμαρτωλές» επιδοτήσεις, όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, ξέπλυμα μαύρου χρήματος 1,7 εκατ ευρώ από αγροκτηνοτρόφους στη Θεσσαλία εντόπισε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ντίνας Τσουκαλά στο Dnews, αυτά τα λεφτά φαγώθηκαν την περίοδο 2019-2024.
«Ο επικεφαλής της Αρχής Χαρ. Βουρλιώτης συνέταξε ήδη δύο πολυσέλιδα πορίσματα, μετά την έρευνα που διενεργήθηκε, τα οποία διαβίβασε στους Έλληνες εντεταλμένους Ευρωπαίους Εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση των παράνομων ευρωπαϊκών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να τα αξιολογήσουν και να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις τους.
Ειδικότερα, ο κ. Βουρλιώτης ολοκλήρωσε δύο από τις πολλές έρευνες που διενεργούνται σχετικά με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και διαβίβασε δύο πολυσέλιδα πορίσματα στους ευρωπαίους εισαγγελείς για τις δικές τους επόμενες ποινικές κινήσεις, καθώς ήδη έχουν ανοικτές σε εξέλιξη προκαταρκτικές έρευνες.
Η ανάρτηση του Βασίλη Πολυχρόνη:
Οι φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η πολιτευτής της ΝΔ:
Η «ροή» των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων την περίοδο 2019-2024
Ο ένας από τους δύο αγροκτηνοτρόφους φέρεται να έλαβε τις «ύποπτες» επιδοτήσεις που φτάνουν στο ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ, την πενταετία 2019-2024, ενώ ο δεύτερος φέρεται να επιδοτήθηκε με 300.000 ευρώ, την περίοδο 2020 -2024.
Αν και ο ένας από αυτούς δραστηριοποιείται και διαμένει στη Θεσσαλία, την αίτηση για την επιδότηση την κατέθεσε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο της Κρήτης, όπου προφανώς υπολόγιζε ότι θα ήταν… τυχερός!!!
Και οι δύο πάντως έσπευδαν, την επομένη ημέρα της κατάθεσης των χρημάτων στην τράπεζα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να κάνουν ανάληψη των χρημάτων για να επιλέξουν στη συνέχεια πού θα τα ΄επενδύσουν’» σημειώνει στο Dnews η Ντίνα Τσουκαλά.
Nέες αποκαλύψεις για το 1,4 εκατ. ευρώ
Όπως αναφέρει το epiruspost, το 1,4 εκατ. ευρώ φέρεται να κατέληξε σε «γαλάζια» αγρότισσα (που είχε πάρει και τιμητικό βραβείο ως «Καλύτερος Νέος Αγρότης»).
Σας μεταφέρουμε από το epiruspost:«Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με μία ακόμη «γαλάζια εμπλοκή» στο τεράστιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Πρωταγωνίστρια αυτή την φορά είναι η πρώην υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Κοζάνης.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η ίδια συστήνεται μέσα από τα κοινωνικά της δίκτυα ως Συντονίστρια Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Ηπείρου και Ιονίων Νήσων».
Η απάντηση της Σεμερτζίδου
«Oι αναρτήσεις είναι απόλυτα ψευδέστατες, δυσφημιστικά συκοφαντικές και παραπλανητικές, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια – Θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προάσπιση της αλήθειας». Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση: