Οπαδοί του Παναθηναϊκού ίδρυσαν τον Πρώτο Ελληνικό Σύνδεσμο Φιλάθλων ΑμεΑ

14 Σεπτεμβρίου, 2017 9:43 ΠΜ
More videos

Μπορεί ο Παναθηναϊκός, ως σύλλογος, να μην περνά την καλύτερή του φάση, όμως οι φίλοι του βρίσκουν πάντα τρόπους να πρωτοπορούν, αποδεικνύοντας την αγάπη που τρέφουν για την ομάδα της Αθήνας. Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν, επισημοποιήθηκε μια εξαιρετικά σημαντική -για τα ελληνικά δεδομένα- κίνηση.

Μιλάμε για τη δημιουργία του πρώτου εγχώριου συνδέσμου Α.με.Α (Ατόμων με Αναπηρία). Το όνομα αυτού είναι Green Rolling Rebels και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη προκήρυξη της ίδρυσής του:

Γεια σας, είμαστε μια ομάδα ατόμων με αναπηρία και μετά από αρκετά προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει σε όλα τα γήπεδα της ομάδας μας, ξεκινάμε μια προσπάθεια τελείως αυτόνομη από διοικήσεις και συνδέσμους, έτσι ώστε να μπορέσει η φωνή μας να ακουστεί.

Ζητάμε λοιπόν την συμπαράστασή σας (Α.με Α. και Μη), να μας βοηθήσετε στην ενδυνάμωση της φωνής μας με τη στήριξή σας. Όσοι περισσότεροι, τόσο πιο δυνατοί»

Η αλήθεια είναι πως ζούμε σε μια χώρα που δεν είναι καθόλου φιλική για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Τα γήπεδα που έχουν ειδικούς χώρους πρόσβασης ή ράμπες είναι ελάχιστα, ενώ ακόμα και οι απλές μετακινήσεις με αμαξίδιο σε οποιαδήποτε πόλη αποτελεί «Οδύσσεια» για τη συγκεκριμένη μερίδα συμπολιτών μας, που  είναι σκληρά καρύδια και δεν τα παρατάνε. Με κάποιες από αυτές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στα γήπεδα θα ασχοληθούν οι «Green Rolling Rebels», πέραν των οπαδικών ζητημάτων, και καλό θα ήταν να δούμε παρόμοιες κινήσεις και από οπαδούς άλλων ομάδων. Αξίζει τον κόπο.

Περισσότερες πληροφορίες και νέα για αυτήν τη δράση, θα βρείτε εδώ.

[vice]

Ακολουθήστε μας στο facebook: