Το όνομα Μοχάμεντ γίνεται ένα από τα πιο δημοφιλή ονόματα στην Γερμανία

26 Ιανουαρίου, 20187:55 ΜΜ

Από ότι φαίνεται πολύ σύντομα το όνομα Μοχάμεντ θα αντικαταστήσει το όνομα Μαξιμίλιαν για τα νεογέννητα αγόρια στην Γερμανία.

Από το 2015 που η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα έχουν φτάσει στην χώρα πάνω από 1 εκατομμύριο πρόσφυγες.

Αυτή ακριβώς η αύξηση του πληθυσμού των προσφύγων είναι η αιτία της αύξησης του Αραβικού ονόματος. Σε λιγότερο από μια δεκαετία το όνομα Μοχάμεντ εκτοξεύτηκε από την 97η θέση στην 26η, σύμφωνα με το Breibart.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κοινωνίας της Γερμανικής γλώσσας, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια το όνομα Μοχάμεντ  θα μπορούσε να φτάσει στην πρώτη τριάδα.

Η αύξηση του ονόματος είναι τόσο μεγάλη που μόνο μέσα στο 2016 εκτινάχθηκε από την 41η θέση στην 26η.

Στην καταμέτρηση δεν συμπεριλαμβάνονται παραλλαγές του ονόματος, όπως Μοχάμαντ και Μεχμέτ. Αν λάμβαναν υπόψιν και αυτές τις παραλλαγές η κατάταξη θα ήταν πολύ υψηλότερη.

Τα κορυφαία ονόματα νεογέννητων αγοριών στην Γερμανία (2016):

  1. Ελίας
  2. Αλεξάντερ
  3. Μαξιμίλιαν
  4. Πάουλ
  5. Λέων
  6. Λουίς
  7. Μπεν
  8. Τζόνας
  9. Νόα
  10. Λούκας

Το διάγραμμα δείχνει πως οι διάφορες παραλλαγές του ονόματος Μοχάμεντ γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1920.

Στην Αγγλία αναμένεται το όνομα Μοχάμεντ να φτάσει στην πρώτη δεκάδα μέχρι το 2021-2022.

Σύμφωνα με την Die Welt, η Αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung συνέλεξε πρόσφατα δεδομένα χρησιμοποιώντας όλες τις παραλλαγές του ονόματος και διαπίστωσε ότι το Μοχάμεντ βρισκόταν από την 5η έως την 3η θέση δημοφιλίας για νεογέννητα αγόρια στην Βιέννη.

Τα στατιστικά για τα πιο δημοφιλή ονόματα νεογέννητων αγοριών στην Γερμανία για το 2017 θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

[dailymail]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News