Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
διάφοραΟnline τεστ αντανακλαστικών προβλέπει τον πρόωρο θάνατο!

Οnline τεστ αντανακλαστικών προβλέπει τον πρόωρο θάνατο!

Η ταχύτητα με την οποία αντιδρούμε στα εξωτερικά ερεθίσματα είναι ενδεικτική της φυσικής μας κατάστασης, της νοητικής μας λειτουργίας και της υγείας μας γενικότερα, υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου.

Προκειμένου να αποδείξουν τη θεωρία τους, σχεδίασαν ένα απλό και διασκεδαστικό τεστ, το οποίο μετρά την ταχύτητα των αντανακλαστικών μας και προβλέπει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Μπορείτε να κάνετε το τεστ πατώντας επάνω στην παρακάτω εικόνα.

testreflex

Στόχος είναι να σταματήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα πρόβατα που προσπαθούν να αποδράσουν.

Οι ερευνητές χορήγησαν το τεστ σε 5.000 άτομα σε διάστημα 15 ετών. Από αυτούς, οι 378 έχασαν τη ζωή τους εντός της 15ετίας. Συγκρίνοντας αντιπαραβολικά τις επιδόσεις των συμμετεχόντων και το ενδεχόμενο πρόωρου θανάτου, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι είχαν πιο αργά αντανακλαστικά αντιμετώπιζαν κατά 25% μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

«Τα αντανακλαστικά είναι πιθανώς ενδεικτικά της λειτουργίας άλλων επιμέρους συστημάτων του οργανισμού, όπως το νευρικό σύστημα και ο εγκέφαλος», εξηγεί ο Δρ Gareth Hagger-Johnson, επικεφαλής της σχετικής μελέτης, συμπληρώνοντας πως «όσοι δεν μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα είναι μάλλον και λιγότερο υγιείς».

Τα πιο σημαντικά