Τα κινητά προκαλούν προβλήματα ψυχικής υγείας σε 2 ετών παιδιά

4 Νοεμβρίου, 2018 12:00 ΠΜ
More videos

Τα παιδιά τόσο μικρά όσο 2 ετών αναπτύσσουν προβλήματα ψυχικής υγείας λόγω των smartphones και των τάμπλετ προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Ακόμα και 1 ώρα την ημέρα μπροστά στις οθόνες των κινητών και των τάμπλετ είναι αρκετή για να κάνει τα παιδιά να αποκτήσουν άγχος ή κατάθλιψη.

Αυτό μπορεί να τα κάνει λιγότερο περίεργα, λιγότερο ικανά να ολοκληρώσουν τα καθήκοντά τους, λιγότερο συναισθηματικά σταθερά και να έχουν λιγότερο τον έλεγχο του εαυτού τους.

Παρόλο που οι έφηβοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν κάτι από αυτές τις ηλεκτρονικές συσκευές τα παιδιά κάτω των 10 ετών και τα μωρά βρίσκονται ακόμα στο στάδιο που αναπτύσσεται ο εγκέφαλός τους και μπορούν και αυτά να επηρεαστούν.

Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά “ζόμπι” στην Βρετανία περνάνε κατά μέσο όρο 5 ώρες την ημέρα μπροστά στις οθόνες αυτών των ηλεκτρονικών συσκευών.

Ερευνητές από το κρατικό πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια υποστηρίζουν ότι ο χρόνος μπροστά από τις οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών είναι μια σοβαρή αλλά αποτρέψιμη αιτία των προβλημάτων ψυχικής υγείας.

“Τα μισά από τα προβλήματα ψυχικής υγείας αναπτύσσονται από την εφηβεία. Υπάρχει ανάγκη να εντοπιστούν οι παράγοντες που σχετίζονται με θέματα ψυχικής υγείας σε αυτόν τον πληθυσμό. Το πως περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους οι έφηβοι και τα παιδιά είναι πιο εύκολο να αλλάξει”, ανέφεραν οι καθηγητές Τζιν Τουέντζ και Κιθ Κάμπελ.

Οι γονείς και οι καθηγητές πρέπει να μειώσουν τον χρόνο που περνάνε τα παιδιά μπροστά από κινητά, τάμπλετ ή τηλεοράσεις την ώρα που διαβάζουν, βρίσκονται παρέα με άλλους ανθρώπους, τρώνε ή κάνουν αθλήματα.

Οι έφηβοι που περνάνε πάνω από 7 ώρες την ημέρα μπροστά από οθόνες ηλεκτρικών συσκευών είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη ή κάποια αγχώδη διαταραχή σε σχέση με τους εφήβους που περνάνε μια ώρα μπροστά από τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Aκόμα και η περιορισμένη χρήση των 4 ωρών την ημέρα είναι συνδεδεμένη με χαμηλότερη ψυχολογική ευημερία.

[dailymail]