Οικονόμου για Μόσιαλο: «Εξέφρασε προσωπική άποψη για τον ιδιωτικό του βίο»

28 Δεκεμβρίου, 202110:31 ΜΜ

Προσωπική άποψη για τον ιδιωτικό του βίο, χαρακτήρισε τη βλάσφημη ανάρτηση του καθηγητή Πολιτικής Υγείας, Ηλία Μόσιαλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Εξέφρασε μια προσωπική άποψη στο πλαίσιο του ιδιωτικού του βίου. Η ελευθερία του λόγου είναι απολύτως κατοχυρωμένη στη χώρα μας ακόμη και αν ο λόγος αυτός είναι άκομψος ακόμη και προσβλητικός για τα πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:« Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν σχολιάζει προσωπικές απόψεις πέραν του αυστηρού προσωπικού ορίου του λόγου του καθενός», λαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο αποστάσεις από τον καθηγητή.

Για την ντροπιαστική ανάρτηση του Μόσιαλου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση η Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που θα κινηθούν νομικά εναντίον του. Πρόκειται για τον δικηγόρο Ανδρέα Θεοδωρόπουλο, ο οποίος, μαζί με ακόμη 30 άτομα, ετοιμάζει μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα κατά του καθηγητή Πολιτικής Υγείας. Η μήνυσή του βασίζεται στον αντιρατσιστικό νόμο και στην προσβολή των Θείων και ειδικά στην προσβολή της εικόνας της Παναγίας.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News