Oι πιο όμορφες πόλεις με τα πιο φθηνά ξενοδοχεία για το 2015

11 Νοεμβρίου, 2014 1:43 ΜΜ
More videos

Είναι πόλεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ανεξερεύνητοι θησαυροί και κατάφεραν να καταλάβουν μια θέση στη λίστα της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών του trivago.gr, ως οι best value πόλεις για το 2015. Δηλαδή πόλεις που αξίζει να επισκεφτεί ο ταξιδιώτης για δύο βασικούς λόγους.

Για τις χαμηλές ξενοδοχειακές τους τιμές, που τις καθιστά value for money, αλλά και για την ομορφιά τους, που ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί από τη πλειονότητα των ταξιδιωτών.

Η λίστα των best value πόλεων για το 2015 εμπεριέχει τα πάντα, με τρεις ελληνικούς προορισμούς να καταφέρνουν να εξασφαλίσουν μια θέση στις ομορφότερες και πιο οικονομικές, όσον αφορά στη διανυκτέρευση, πόλεις του κόσμου. Από το Μόσταρ της Βοσνίας μέχρι τη μακρινή Κίνα και την πόλη Λιγιάνγκ, ο κατάλογος με τις 100 πόλεις που αξίζει να ανακαλύψουμε μέσα στη χρονιά που έρχεται είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

Η λίστα είναι αποτέλεσμα του αριθμού των αναφορών (140 εκατ.) που έχουν γραφτεί σε περισσότερα από 200 διαφορετικά booking sites και του μέσου όρου ξενοδοχειακών τιμών των πόλεων αυτών από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014. Και οι 100 πόλεις έχουν μακραίωνη ιστορία, πολλά αξιοθέατα και κατά βάση είναι γνωστές πρωτίστως και μόνο στους ντόπιους κατοίκους κάθε κράτους. Ανακαλύψτε τες μία-μία μέσα στο 2015.

Χανιά, Ναύπλιο και Θεσσαλονίκη στη λίστα

Πρώτη πόλη στη λίστα των 100 best value πόλεων για το 2015 είναι το Μόσταρ στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, με δημοτικότητα 97,3%. Η πόλη, που πήρε το όνομά της από το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, τη γέφυρα Στάρι Μοστ (Μοστάρι στα βοσνιακά σημαίνει «φύλακες»), έχει να επιδείξει πλούσια ιστορία, αν και η γέφυρα ανακατασκευάστηκε το 2004 στα πρότυπα της παλιάς, η οποία καταστράφηκε από τους Κροάτες στον πόλεμο της Βοσνίας. Να σημειωθεί ότι η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Ηχηρό είναι το «παρών» των ελληνικών πόλεων στη λίστα με τις 100 πόλεις που αξίζει να εξερευνήσει ο κάθε λάτρης των ταξιδιών μέσα στο 2015

Στη δεύτερη θέση συναντάμε την πόλη Νόβι Σαντ της Σερβίας (με ποσοστό 97,18%), η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του κράτους. Η πόλη ιδρύθηκε το 1694 και αποτέλεσε κέντρο του πολιτισμού κατά τον 18ο και τον 19ο αιώνα, κερδίζοντας την προσωνυμία «Αθήνα της Σερβίας» εκείνη την περίοδο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η μακρινή πόλη της Κίνας Λιγιάνγκ, με ποσοστό δημοτικότητας 96,99%. Όσο βρίσκεστε εκεί, αξίζει να επισκεφτείτε την Παλιά Πόλη, που αποτελεί από το 1997 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Γνωστή για τη μακραίωνη ιστορία της ως εμπορικό κέντρο, κάθε γωνιά και σοκάκι της ψιθυρίζει μια ιστορία που σας ταξιδεύει 800 χρόνια πίσω.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Πολιτισμού 2019, το Πλόβντιβ (ή αλλιώς Φιλιππούπολη) της Βουλγαρίας βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας, με ποσοστό δημοτικότητας 96,96%. Μια πόλη που δικαιωματικά αξίζει τον τίτλο «διαμάντι». Με ιστορία που ταξιδεύει βαθιά μέσα στον χρόνο, περί το 6000 π.Χ., με πληθώρα αξιοθέατων, όπως το αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο. Κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία η Φιλιππούπολη αποτέλεσε μεγάλο οικονομικό κέντρο, μαζί με την Κωνσταντινούπολη, την Αδριανούπολη και τη Θεσσαλονίκη.

Ηχηρό είναι το «παρών» των ελληνικών πόλεων στη λίστα με τις 100 πόλεις που αξίζει να εξερευνήσει ο κάθε λάτρης των ταξιδιών μέσα στο 2015. Αρκετά ψηλά στη λίστα, στην 25η θέση, βρίσκονται τα Χανιά της Κρήτης, με ποσοστό δημοτικότητας 95,79% και με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 70 ευρώ. Η πόλη που βρίσκεται πάνω στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας, χτισμένη από τον Κύδωνα, γιο του Ερμή (κατά άλλους, του Απόλλωνα) και της κόρης του Μίνωα, Ακακαλίδας. Τ

α Χανιά θεωρούνται μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις παγκοσμίως, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς κάθε σοκάκι τους κρύβουν και μια πτυχή της Ιστορίας. Η Παλιά Πόλη των Χανίων, με τα γραφικά σοκάκια, και ο λόφος Καστέλι, με το βυζαντινό φρούριο, που ορθώνεται πάνω από το τουρκικό τζαμί στο ενετικό λιμάνι, σίγουρα κατακτούν την πρώτη θέση στη must visit λίστα των αξιοθέατων. Λίγο πιο κάτω, στην 39η θέση, βρίσκεται η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, το Ναύπλιο, ή αλλιώς η πόλη του έρωτα, με ποσοστό δημοτικότητας 95,04% και μέση τιμή 87 ευρώ.

Ίσως μια από τις λίγες ελληνικές πόλεις που δεν χρειάζεται συστάσεις, ούτε για την ιστορία της ούτε για την ομορφιά της. Η πλατεία Συντάγματος, το Μπούρτζι, η αρχαία Επίδαυρος (βρίσκεται σε κοντινή απόσταση), οι Μυκήνες του νομού Άργους είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Χωρίς αμφιβολία, το Ναύπλιο είναι από τις πόλεις στις οποίες μία επίσκεψη δεν αρκεί.

Η πόλη που συμπληρώνει τη λίστα των ελληνικών προορισμών δεν είναι άλλη από τη Θεσσαλονίκη.

Η συμπρωτεύουσα καταλαμβάνει την 95η θέση, με ποσοστό δημοτικότητας 90,07% και μέση τιμή 67 ευρώ. Η αγαπημένη πόλη των Ελλήνων, που ξέρει πώς να φυλακίζει τις καλύτερες στιγμές των ταξιδιωτών που την επιλέγουν, αποτελεί μία από τις πόλεις που αξίζει να ανακαλύψουν οι ταξιδιώτες παγκοσμίως. Ο Λευκός Πύργος, τα κάστρα και ο τάφος του Φιλίππου στη Βεργίνα (στη Βέροια) είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε. Όταν η νύχτα πέσει, η πόλη φοράει τα καλά της και υπόσχεται να κάνει τους επισκέπτες της να περάσουν υπέροχα. Και αυτή είναι μια υπόσχεση που η Θεσσαλονίκη πάντα πραγματοποιεί.

iefimerida.gr