Ο καινούργιος Αϊνστάιν και ιδιοφυής φυσικός, που έφτιαξε ένα αεροπλάνο σε ηλικία 14 ετών.

22 Μαΐου, 2016 4:10 ΜΜ
More videos

Εσείς τι κάνατε, όταν ήσασταν 12 ετών; Το πιθανότερο είναι να παίζατε με τους φίλους σας και τα αγαπημένα σας παιχνίδια. Αυτά τα κάναμε εμείς οι κοινοί θνητοί. Οι ιδιοφυΐες στα 12 είχαν οδηγήσει ένα αεροπλάνο FAA1 και στα 14 έφτιαξαν ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο μόνοι τους και ζήτησαν πιστοποίηση από το ΜΙΤ. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Όταν η 14χρονη Sabrina Gonzales Pasterski μπήκε μέσα στο ΜΙΤ, ζητώντας έγκριση για το αεροπλάνο, που έφτιαξε μόνη της, τράβηξε την προσοχή της υπεύθυνης του ΜΙΤ, Peggy Udden.

Στην αρχή, οι καθηγητές του ΜΙΤ δεν ήταν αρκετά πεπεισμένοι, ότι η μικρή ήταν ιδιοφυΐα, οπότε την έβαλαν σε λίστα αναμονής για το πρόγραμμα Φυσικής στο ΜΙΤ. Ήταν η Udden, που έδειξε στους καθηγητές Allen Haggerty και Earll Murman το βίντεο της Pasterski, που κατασκεύαζε το δικό της αεροπλάνο στα 14 και τους έπεισε να την δεχτούν στο πρόγραμμα.

“Πραγματικά, μείναμε με το στόμα ανοιχτό, όταν είδαμε τις απίστευτες δυνατότητές της”, είχε πει ο καθηγητής Haggerty.

H Paterski οδήγησε ένα αεροπλάνο σε ηλικία 12 ετών και συνεχίζει το χόμπι της μέχρι και σήμερα.

1

Η Pasterski αποφοίτησε από το ΜΙΤ με μέσο όρο 5.00, την υψηλότερη βαθμολογία που έχει υπάρξει στο πανεπιστήμιο. Τώρα, στα 22 της είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Χάρβαρντ και έχει ήδη δημοσιεύσει δύο πολυβραβευμένες εργασίες στον τομέα της, την Θεωρητική Φυσική.

Το έργο της πάνω στην μνήμη των βαρυτικών κυμάτων έχει κερδίσει την αναγνώριση πολλών γνωστών φυσικών, όπως ο Στίβεν Χόκινγκ, κάνοντας την αποδεκτή και αναγνωρίσιμη στον τομέα της Φυσικής.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι λέει στον πίνακα, αλλά ξέρουμε, ότι είναι εκπληκτική!

2

Επίσης, η νεαρή επιστήμονας είναι περιζήτητη από πολλές εταιρίες και οργανισμούς αεροναυπηγικής. Ο Jeff Bezos από την Amazon ελπίζει, ότι θα προσλάβει στην εταιρία του μόλις αποφοιτήσει. Η Pasterski είναι μια από τους αποδέκτες της χρηματοδότησης του Στιβ Τζομπς για την έρευνα για την καινοτομία.

Αν αναρωτιέστε πως είναι η Pasterski στην ζωή της, μοιάζει αρκετά με τον χαρακτήρα του Σέλντον Κούπερ από το Big Bang Theory. Δεν είχε καμία σχέση μέχρι τώρα, δεν έχει Facebook ή Instagram, δεν πίνει και δεν καπνίζει. Έχει, όμως, την δική της ιστοσελίδα, το PhysicsGirl.com.

“Προτιμώ να είμαι σε εγρήγορση και να είμαι γνωστή για αυτά που κάνω και όχι αυτά που δεν κάνω”, έχει δηλώσει η ίδια.

Καμιά φορά η ζωή είναι τόσο άδικη. Είναι προικισμένη τόσο με ευφυΐα όσο και με ομορφιά.

3

Εμείς μπορεί να μην καταλαβαίνουμε ακριβώς τις έρευνες της, αλλά η επιστημονική κοινότητα είναι ενθουσιασμένη μαζί της.

Έτοιμη να ανακαλύψει το σύμπαν, η Sabrina Gonzales Paterski.

4

“Η Φυσική είναι από μόνη της καταπληκτική. Δεν είναι μια δουλειά με συγκεκριμένο ωράριο. Όταν κοιμάσαι και όταν δεν κοιμάσαι σκέφτεσαι την φυσική”, έχει δηλώσει η ίδια.

Δείτε παρακάτω την Paterski να φτιάχνει ένα αεροπλάνο σε ηλικία 14 ετών:

PhysicsGirl

Ακολουθήστε μας στο facebook: