Ο ISIS προσφέρει 1 εκατ. δολάρια για το «κεφάλι» 23χρονης μαχήτριας.

20 Δεκεμβρίου, 2016 4:12 ΠΜ
More videos

Το Ισλαμικό Κράτος προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια αμοιβή για τη δολοφονία μίας γυναίκας κουρδικής-δανικής καταγωγής, που παραιτήθηκε από το πανεπιστήμιο το 2014, προκειμένου να πολεμήσει ενάντια στον ISIS στη Συρία και το Ιράκ.

Η 23χρονη Joanna Palani βρίσκεται στις φυλακές και την Τρίτη θα ξεκινήσει η δίκη της στην Κοπεγχάγη γιατί έφυγε από τη χώρα, παρότι της είχε επιβληθεί ποινή απαγόρευσης εξόδου, ΤΟ 2015.

Εάν το δικαστήριο την κρίνει ένοχη, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δύο ετών.
«Πώς μπορεί να αποτελώ απειλή για τη Δανία και άλλες χώρες από τη στιγμή που μάχομαι με επίσημο στρατό που εκπαιδεύει η Δανία και υποστηρίζει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», έγραψε η 23χρονη στο λογαριασμό της στο Facebook.

 Η Palani έχει δεχτεί πολλές φορές απειλές, τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, δημοσιεύτηκε σε λογαριασμούς στα social media που πρόσκεινται στον ISIS η προσφορά της χρηματικής αμοιβής για τον θάνατό της, σε διάφορες γλώσσες, όπως μετέδωσε το al-Arabiya.

Η 23χρονη, που η οικογένειά της κατάγεται από το ιρανικό κουρδιστάν, γεννήθηκε σε ένα προσφυγικό καταυλισμό στο Ραμάντι του Ιράκ, κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η οικογένειά της έλαβε άσυλο από τη Δανία, όταν ήταν ακόμη παιδί.

Το 2014, παραιτήθηκε από το πανεπιστήμιο όπου σπούδαζε πολιτική, προκειμένου να συμμετάσχει στην κουρδική επανάσταση κατά του ISIS, τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Όπως ανέφερε η ίδια στο Facebook, εμπνεύστηκε να πολεμήσει «για τα δικαιώματα των γυναικών, για τη δημοκρατία, για τις ευρωπαϊκές αξίες που έμαθε ως κορίτσι από τη Δανία».

[independent] [ethnos]