Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΜιλιέτ για Δένδια: «Ο άνθρωπος που ρισκάρει πόλεμο με την Τουρκία για...

Μιλιέτ για Δένδια: «Ο άνθρωπος που ρισκάρει πόλεμο με την Τουρκία για να γίνει πρωθυπουργός»

Ένα άρθρο-λίβελο για τον Έλληνα υπουργό ΕξωτερικώνΝίκο Δένδια, φιλοξενεί σήμερα η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Μιλιέτ» του δημοσιογράφου Οζάι Σεντίρ.

«Λέγεται Νίκος Δένδιας. Σήμερα είναι υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Βρίσκεται στη δεξιά από τα νεανικά του χρόνια, αλλά ήταν πάντα μέλος και δεν υπήρξε ποτέ αρχηγός. Μετά την εκλογή του ως βουλευτής, άσκησε καθήκοντα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για 10 μήνες και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για 2 χρόνια.

Αυτό που θυμόμαστε περισσότερο από την υπουργία του ήταν το ξύλο που έφαγε στο ελληνικό κοινοβούλιο, από τον βουλευτή της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη. Αποτέλεσμα της υπουργίας Δένδια είναι και η κακομεταχείριση των Σύρων προσφύγων που ήρθαν στην Ελλάδα.

Ούτε το Αιγαίο τον νοιάζει, ούτε τίποτα

Από την ημέρα που το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές για τη Νέα Δημοκρατία με την υποστήριξη της ακροδεξιάς, ο Δένδιας προσπαθεί να φανεί χαριτωμένος στους ανθρώπους που τον ξυλοκόπησαν κάποτε και πιστεύει ότι ο δρόμος προς αυτό είναι μέσα από το να βγαίνει αντι-Τούρκος. Είναι τόσο ασυνεπής άνθρωπος που στην ίδια πρόταση μπορεί να πει ότι δεν πρέπει να έρχονται πρόσφυγες στην Ελλάδα από την Τουρκία και παράλληλα ότι η Τουρκία δεν πρέπει να χτίζει οικισμούς στη Συρία για πρόσφυγες. Το μόνο του όνειρο είναι να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Το σόου που έκανε στην Άγκυρα παραβιάζοντας τους διπλωματικούς κανόνες είναι μέρος αυτού και το καύχημα του για το «Η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας» είναι επίσης μέρος αυτού…

Όπως και να έχει, ο Δένδιας είναι ο άνθρωπος που έμενε άφωνος όταν γινόταν διάλογος με την Τουρκία, και έκανε δηλώσεις κατά της Τουρκίας ακόμα και στις κάμερες του EDS όταν ξεκίνησε η ένταση.

Ούτε το Αιγαίο τον νοιάζει, ούτε τίποτα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι απόστρατοι ναύαρχοι, που νομίζουν ότι μπορούν να βομβαρδίσουν τις γέφυρες παρασύρουν και τον ίδιο και τη χώρα του στην καταστροφή, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών που του σκάβει το λάκκο. Κύριε Δένδια, αν σας λείπει το μπάνιο της Σμύρνης, ελάτε στην Ιλιτζά, να σας φιλοξενήσουμε, μην ξαναχυθείτε στη θάλασσα μόνο και μόνο επειδή θέλετε να γίνετε πρωθυπουργός από το πουθενά…», έγραψε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Πηγή: ethnos.grΤα πιο σημαντικά