Ο 8χρονος γιος του ζητούσε συνέχεια χρήματα. Δείτε τι του απάντησε ο πατέρας.

26 Ιουλίου, 2015 3:41 ΜΜ
More videos

Όλοι χρειαζόμαστε χρήματα για να κάνουμε ψώνια, επισκευές, να πληρώσουμε λογαριασμούς και ίσως να αποταμιεύσουμε κάτι αν μας το επιτρέπει η ακριβή ζωή μας.

Με τόσες υποχρεώσεις είναι δύσκολο να βρει κανείς χρόνο για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Έτσι περνούν ημέρες, εβδομάδες και μήνες χωρίς να το καταλάβουμε.

Γι΄αυτό το λόγο η παρακάτω ιστορία θα σας αγγίξει. Όταν ένας εργατικός πατέρας έμαθε για πιο λόγο ο γιος του ζητάει λεφτά αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του. Σκέφτηκε τι πραγματικά έχει σημασία.

Ένας άνδρας γύρισε στο σπίτι αργά από τη δουλειά του. Ήταν κουρασμένος και εκνευρισμένος όταν είδε τον 8 ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.

Businessman unlocking front door to house

«Μπαμπά μπορώ να σου κάνω μια ερώτηση;» είπε ο μικρός.

«Φυσικά, πες μου τι είναι;» απάντησε ο πατέρας.

«Μπαμπά πόσα λεφτά βγάζεις την ώρα;»

«Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά. Γιατί με ρωτάς αυτό το πράγμα;» ρώτησε εκνευρισμένος ο πατέρας.

244-600x399-2

«Θέλω απλά να μάθω. Πες μου σε παρακαλώ.» παρακάλεσε το μικρό αγοράκι.

«Βγάζω περίπου 18 ευρώ την ώρα.» ήταν η απάντηση.

«Ααα. Μπαμπά μπορώ να έχω 9 ευρώ σε παρακαλώ.»

334-600x400-2

Ο πατέρας θύμωσε πολύ. «Αν ο μόνος λόγος που με ρώτησες πόσα χρήματα βγάζω είναι για να μου ζητήσεις να πάρεις ένα ηλίθιο παιχνίδι ή κάτι παρόμοιο τότε πήγαινε αμέσως στο δωμάτιό σου και κοιμήσου. Σκέψου πόσο εγωιστής είσαι. Δουλεύω πολλές ώρες κάθε μέρα και δεν έχω χρόνο για τέτοια παιδικά παιχνίδια.»

Το αγοράκι έτρεξε στο δωμάτιό του και έκλεισε την πόρτα ενώ ο άνδρας έμεινε εκεί και σκεφτόταν τις ερωτήσεις του γιου του. «Πώς τόλμησε να κάνει τέτοια ερώτηση απλά και μόνο για να πάρει μερικά χρήματα;»

200488778-001

Μετά από περίπου μια ώρα ο άνδρας είχε ηρεμίσει και σκέφτηκε ότι ίσως ήταν σκληρός με το γιο του, ίσως ήθελε κάτι σημαντικό αφού σπάνια του ζητά λεφτά. Πήγε στο δωμάτιο του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.

«Κοιμάσαι γιε μου;» ρώτησε.

«Όχι μπαμπά, είμαι ακόμη ξύπνιος.»

«Σκέφτηκα ότι ήμουν σκληρός μαζί σου πριν. Ήταν μεγάλη μέρα για μένα και ξέσπασα σε εσένα. Πάρε τα λεφτά που μου ζήτησες.»

200488764-001

Το παιδάκι ανασηκώθηκε και τον ευχαρίστησε γελώντας. Έπειτα έψαξε κάτω από το μαξιλάρι του και εμφάνισε μερικά τσαλακωμένα λεφτά.

Όταν ο πατέρας είδε ότι ο γιος του είχε χρήματα θύμωσε ξανά. Ο μικρός μέτρησε τα λεφτά και κοίταξε τον πατέρα του.

«Γιατί μου ζήτησες λεφτά ενώ είχες;»

«Επειδή δεν είχα αρκετά αλλά τώρα έχω. Μπαμπά είναι 18 ευρώ. Μπορώ να αγοράσω μια ώρα από το χρόνο σου;»
821-600x400-2

Αν φύγουμε από τη ζωή, η εταιρία μπορεί να μας αναπληρώσει άμεσα με κάποιον άλλο, αλλά η οικογένεια και οι φίλοι θα νιώθουν την πραγματική απώλεια για όλη τους τη ζωή. Ας αξιοποιήσουμε σωστά το χρόνο μας με άτομα που μας αγαπούν.