Νεκρός ο πεθερός της «μαύρης χήρας» – Το έγκλημα στην Κοιλάδα Αργολίδας που συγκλόνισε

18 Αυγούστου, 20223:59 ΜΜ
More videos

Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος του πατέρα του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου ο οποίος είχε βρεθεί δολοφονημένος στην αυλή του σπιτιού του με δυο σφαίρες.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ για τη δολοφονία έχει καταδικαστεί η σύζυγός του σε ισόβια κάθειρξη

«Έφυγε πολύ ταλαιπωρημένος και καταβεβλημένος. Η δολοφονία του γιου του τον είχε καταβάλει. Πάλεψε μέχρι τέλους για την αναζήτηση της αλήθειας προκειμένου να βρεθούν οι δολοφόνοι του γιου του. Έφυγε από τη ζωή, με τον μεγάλο του καημό: την τραγική απώλεια του γιου του, του Θανάση, μια απώλεια που προφανώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει ποτέ», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Λάμπρου, Γιώργος Γεωργόπουλος.

«Σήμερα αποχαιρετίσαμε όλοι τον καπετάνιο. Τον άνθρωπο που πάλεψε στη ζωή του με χίλια κύματα στις θάλασσες που ταξίδεψε και τα ξεπέρασε. Aλλά η ζωή του έτυχε στη “δύση” της να του επιφυλάξει την πιο δυσάρεστη δοκιμασία για γονιό: Τη δολοφονία του μοναχογιού του. Στάθηκε ως το τέλος “βράχος”, λες και ήθελε να ολοκληρώσει αυτόν τον σκοπό: Έναν πολύχρονο δικαστικό αγώνα για την ανάδειξη της αλήθειας για τον θάνατο του παιδιού του και μετά να φύγει ήσυχος από αυτή τη ζωή», υπογράμμισε ο κ. Γεωργόπουλος και αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον πατέρα του άτυχου καπετάνιου, τον πεθερό της «μαύρης χήρας» όπως έγινε γνωστή η σύζυγος του Θανάση Λάμπρου.

Ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργόπουλος

«Με τίμησε με την ανάθεση της εντολής εκπροσώπησης της οικογένειάς του, στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, παρότι άπειρος -τότε- εγώ σε τέτοιες δικαστικές διαδικασίες. Με έβαλε στο σπίτι του, με έκανε να νιώσω οικογένειά του. Μου έδωσε το θάρρος να τον αποκαλώ “παππού”, παρότι δεν ήταν. Ντόμπρος, “ξηγημένος”, οικογενειάρχης. Μάγκας παλιάς κοπής, από τους λίγους. Καλό ταξίδι καπετάνιε. Καλό παράδεισο. Εκεί που πας εύχομαι πάντα να ταξιδεύεις σε γαλήνιες θάλασσες με τον αγαπημένο σου γιο Θανάση. Σ’ ευχαριστώ πολύ για όλα».

Η «μαύρη χήρα» έψαχνε τους… δράστες στα κανάλια

Το στυγερό έγκλημα συνέβη τον Δεκέμβριο του 2014 στην Κοιλάδα Αργολίδας.

Αρχικά ο θάνατος του καπετάνιου Θανάση Λάμπρου θεωρήθηκε αυτοκτονία. Ωστόσο, οι αναλύσεις από τα εργαστήρια της αστυνομίας έδειξαν εγκληματική ενέργεια.

Η σύζυγος του καπετάνιου -η οποία μάλιστα εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές αναζητώντας τους δολοφόνους του άντρα της- καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Επιπρόσθετα, το δικαστήριο επέβαλε στην 38χρονη «μαύρη χήρα» επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών για οπλοφορία και οπλοχρησία.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News