Νεαρή κοπέλα επιβιώνει από πολλαπλά εγκαύματα και μοιράζεται την συγκινητική ιστορία της με τον κόσμο.

29 Νοεμβρίου, 2015 12:42 ΠΜ
More videos

Πάντα με εμπνέουν οι γυναίκες, που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βρίσκουν μπροστά τους και να τα μετατρέψουν σε πλεονεκτήματα.

Είτε μέσω της τέχνης, είτε μιλώντας δημόσια πολλές γυναίκες έχουν υψώσει το ανάστημά τους στα προβλήματα.

Όταν άκουσα την ιστορία της Harley Dadd πραγματικά συγκινήθηκα.

Σε ηλικία μόλις 21 ετών ή Harley ήταν θύμα bullying σχεδόν σε όλη της την ζωή. Ο λόγος; Η νεαρή κοπέλα έχει μια διαφορετική εμφάνιση από τις άλλες κοπέλες της ηλικίας της.

Όταν ακόμα μικρό παιδί η τραγωδία χτύπησε την πόρτα της οικογένειάς της: το σπίτι τους έπιασε φωτιά και ως αποτέλεσμα η Harley κάηκε και είχε πολλά εγκαύματα στο σώμα της. Αν και οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της, ότι η Harley κατά 98% δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει, η μικρή τους διέψευσε όλους. Έζησε την ζωή της με τους δικούς της όρους.

Η Harley Dadds γεννήθηκε ήταν ένα πολύ όμορφο μικρό κοριτσάκι με 2 πολύ περήφανους γονείς, που ζούσε μια φυσιολογική ζωή στην πόλη Eden στην Βόρεια Καρολίνα. Αλλά, όταν ήταν μόλις 3 ετών η τραγωδία χτύπησε την πόρτα της οικογένειάς της.

Το σπίτι τους τυλίχτηκε στις φλόγες. “Η μαμά μου προσπαθούσε να βάλει πλυντήριο και μάλλον κάποια σύρματα ζεστάθηκαν παραπάνω και έτσι ξεκίνησε η πυρκαγιά”, ανέφερε η Harley στο δίκτυο Fox 8. Οι γονείς της βρίσκονταν έξω και η μικρή ήταν παγιδευμένη μέσα στο σπίτι.

Το 80% του σώματος της ήταν καλυμμένο με εγκαύματα και οι γιατροί της έδιναν λιγότερο από 2% πιθανότητες να επιβιώσει. Η μικρή, όμως, τους διέψευσε όλους, όχι μόνο επειδή επιβίωσε, αλλά επειδή είχε μια ευτυχισμένη ζωή.

Ωστόσο, τα τελευταία 18 χρόνια η Harley έπρεπε να περάσει από πολλές μεταμοσχεύσεις δέρματος και εγχειρήσεις. Παρόλα αυτά η Harley νιώθει ευλογημένη: “Ο Θεός μου επέτρεψε να ζήσω”, δηλώνει η ίδια στην Daily Mail.

Ευτυχώς, γνώρισε και άλλους ανθρώπους που έχουν επιβιώσει από τόσο άσχημα εγκαύματα. “Το νοσοκομείο Shriner είναι το δεύτερο σπίτι μου. Ένιωθα σαν να ήμουν από άλλο κόσμο, αλλά όταν πήγαινα εκεί αισθανόμουν άνετα, γιατί υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι σαν εμένα. Ένιωθα, ότι επιτέλους ανήκα κάπου.”

Όσο μεγάλωνε, όμως, η Harley αντιμετώπισε πολλές φορές σκληρές συμπεριφορές bullying και ένιωθε απίστευτα μελαγχολική και κάποιες φορές είχε αυτοκτονικές τάσεις. “Δεν πήγαινα πουθενά. Δεν ήθελα να βγαίνω έξω από το σπίτι μου”, υποστηρίζει η Harley.

“Αν πήγαινα κάπου, κάλυπτα όλο μου το σώμα, άσχετα από το πόση ζέστη έχει έξω. Φόραγα παλτό και μακρυά παντελόνια.”

Ήξερε, ότι έπρεπε να κάνει την διαφορά. Οπότε, για να αποτυπώσει την προσωπική της μεταμόρφωση έκανε τατουάζ έναν φοίνικα, που αναγεννάτε από τις στάχτες το και έγραψε αυτά τα λόγια: “ Είμαι φτιαγμένη με έναν θαυμάσιο και τρομερό τρόπο.”

“Τώρα είμαι αγωνίστρια, είμαι δυνατή. Είμαι αυτή που είμαι, γιατί πάλεψα για να γίνω αυτός ο άνθρωπος. Πήγα στην κόλαση και ξαναγύρισα και θα το κάνω ξανά αν χρειαστεί”,δηλώνει η ίδια.

Το πιο σημαντικό είναι, ότι η Harley θέλησε να μοιραστεί την ιστορία της με τον κόσμο και έτσι την ανήρτησε στο προφίλ της στο Facebook. Η συγκινητική και ελπιδοφόρα ιστορία της συγκέντρωσε παραπάνω από 8.400 likes και 1.400 κοινοποιήσεις.

“Ελπίζω η ιστορία μου να εμπνεύσει και άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Ό,τι και να έχει συμβεί μπορούν να τα καταφέρουν και να έχουν μια όμορφη ζωή”, δήλωσε στην Daily Mail.

Η Harley επίσης, θέλησε να ευχαριστήσει τον σύντροφό της, που της στάθηκε και την βοηθούσε πάντα να βλέπει την θετική πλευρά των πραγμάτων. “Με κάνει και αισθάνομαι όμορφη, ακόμα και τις μέρες που νιώθω άσχημη. Όταν χάνω το κουράγιο μου, παραμένει αυτός δυνατός και για τους δυο μας. Με κράτησε από το χέρι, ειδικά στις πιο σκοτεινές στιγμές μου”, γράφει η ίδια στο Facebook.

Η καταπληκτική αυτή κοπέλα έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον. “Θέλω να γίνω νοσοκόμα και ομιλήτρια που εμψυχώνει όσους έχουν ανάγκη. Θέλω να βοηθάω τους άλλους, άσχετα από το αν έχουν εγκαύματα ή όχι. Να τους δώσω να καταλάβουν, ότι είναι όμορφοι, άσχετα από τα πρότυπα που επιβάλλει η κοινωνία.”

Τώρα βλέπει τον εαυτό της ως τον ευλύγιστο φοίνικα που έχει στην πλάτη της.

Η ιστορία της Harley υπενθυμίζει σε όλους μας, ότι είμαστε μοναδικοί και όμφοι. Επιπλέον, βοηθάει άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να δουν, ότι δεν είναι μόνοι τους.

Η επιθυμία της Harley να μιλήσει δημόσια ενάντια στο  bullying που δέχθηκε και υπέρ της αποδοχής και της αυτοεκτίμησης, δείχνει σε όλο το μεγαλείο της την δύναμη του ανθρώπου και της θετικής σκέψης.

Πηγή: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε μας στο facebook: