Νάξος: Τηγάνισαν 625 κιλά πατάτες σε 8 ώρες και έκαναν νέο παγκόσμιο ρεκόρ

2 Σεπτεμβρίου, 2018 1:36 ΜΜ
More videos

Σε λιγότερο από 8 ώρες οι παραγωγοί της Ένωσης Aγροτικών Συνεταιρισμων Νάξου κατάφεραν να καταρρίψουν το δικό τους ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη μερίδα τηγανιτές πατάτες, συνολικού βάρους 625 κιλών.

Για να επιτευχθει το ρεκόρ χρειάστηκαν 2,5 τόνοι ακαθαριστές πατάτες Νάξου, οι οποίοι έγιναν 1.800 κιλά καθαρισμένες πατάτες και τελικά 625 κιλά τηγανητές πατάτες Νάξου που σερβιρίστηκαν σε μια μερίδα στους επισκέπτες του 9ου Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου.

Για την κατάρριψη του ρεκόρ χρειάστηκαν, επίσης, 800 κιλά ελαιόλαδου Νάξου και 24 καζάνια. Οι κάτοικοι του νησιού ξεκίνησαν το καθάρισμα από τη Δευτέρα το πρωί και το ολοκλήρωσαν χθες το απόγευμα. Ειδικοί σε θέματα υγιεινής και ζύγιζης πιστοποίησαν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Γκίνες και τα στοιχεία θα αποσταλούν στους αρμόδιους για την πιστοποίηση.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης ρίχνουν τις τελευταίες «τηγανιές» για την επίτευση του ρεκόρ Γκίνες.

 

Η ηλεκτρονική ζυγαριά κατέγραψε συνολικό βάρος 860,0 κιλών, που σημαίνει ότι μέσα στο σκεύος των 235 κιλών συγκεντρώθηκαν 625 κιλά τηγανισμένες πατάτες, που αποτελεί νέο ρεκόρ Γκίνες.

Μετά την επίτευξη του ρεκόρ Γκίνες, τα 625 κιλά πατάτες σερβιρίστηκαν στους Ναξιώτες αλλά και τους τουρίστες που παρακολούθησαν το 9ο φεστιβάλ πατάτας.

Ο γνωστός ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου με καταγωγή από τη Νάξο αφιέρωσε το βραβείο που παρέλαβε, σε όλους τους ανώνυμους συντοπίτες του. Δίπλα του οι παρουσιαστές του φεστιβάλ, δημοσιογράφοι Μπάγια Αντωνοπούλου και Χρήστος Νέζος.

Περήφανος που είναι Ναξιώτης δήλωσε ο διεθνής ποδοσφαριστής Κώστας Μανωλάς και ανακοίνωσε την κατασκευή ενός ξενοδοχείου στο οποίο θα προσκαλέσει τους διάσημους συμπαίκτες του στη Ρόμα, για να διαφημίσει το νησί του.

Ακολουθήστε μας στο facebook: