Η NASA άλλαξε όλα όσα ξέραμε για τα ζώδια.

22 Σεπτεμβρίου, 2016 7:34 ΜΜ
More videos

Λίγο πολύ όσοι ασχολούνται με την αστρολογία τα έχασαν με την προσθήκη ενός νέου ζωδίου, γιατί αυτό σημαίνει, ότι τα ζώδια των περισσότερων από εμάς θα αλλάξουν.

Ο πανικός ξεκίνησε, όταν τον Ιανουάριο του 2016 η NASA ανακοίνωσε, ότι οι Βαβυλώνιοι, οι οποίοι δημιούργησαν το πρώτο ζώδιο πριν από 3.000 χρόνια, αναγνώριζαν στην πραγματικότητα 13 αστερισμούς. Ωστόσο, τα έκαναν 12 για να ευθυγραμμίσουν καλύτερα το ημερολόγιό τους.

Ποιος αστερισμός αφαιρέθηκε; Ο Οφιούχος.

Έτσι, με τα «καινούργια δεδομένα» τα ζώδια έχουν αλλάξει.

Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου-16 Φεβρουαρίου

Προηγούμενη ημερομηνία: 22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου.

Σας αρέσει να δημιουργείτε στρατηγικά πλάνα και μπορείτε να υλοποιήσετε οτιδήποτε βάζετε στο μυαλό σας. Ως ένα πρακτικό άτομο, εκτιμάτε την δομή και την οργάνωση, γεγονός που οδηγεί την ζωή σας στην σταθερότητα. Είστε ένας προσγειωμένος άνθρωπος.

1

wikia

Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου-11 Μαρτίου

Προηγούμενη ημερομηνία: 20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου.

Σας αρέσει η ανεξαρτησία σας και αν δεν μπορείτε να την έχετε, προτιμάτε να δραπετεύσετε. Είστε έξυπνοι και φαίνεστε αδιάφοροι, αλλά μπορείτε επίσης να γίνεται και πολύ πεισματάρηδες.

2

wikipedia

Ιχθύς: 11 Μαρτίου- 18 Απριλίου

Προηγούμενη ημερομηνία: 19 Φεβρουαρίου- 20 Μαρτίου.

Είστε ανιδιοτελείς. Θέλετε να κάνετε πράγματα για τους άλλους, χωρίς να περιμένετε τίποτα σε αντάλλαγμα Το ένστικτό σας είναι πολύ ισχυρό και έλκεστε από τις τέχνες.

3

wikipedia

Κριός: 18 Απριλίου- 13 Μαίου

Προηγούμενη ημερομηνία: 21 Μαρτίου- 19 Απριλίου.

Σας αρέσει να παίρνετε πρωτοβουλία και είστε επινοητικοί. Έχετε μια έμφυτη περιέργεια και σας αρέσει να παίρνετε ρίσκα. Επίσης, είστε παρορμητικοί και μπορεί να λείπει η πειθαρχία σε ορισμένες καταστάσεις.

4

wikipedia

Ταύρος; 13 Μαΐου- 21 Ιουνίου

Προηγούμενη ημερομηνία: 20 Απριλίου- 20 Μαΐου.

Είστε πολύ εργατικοί, αλλά και πολύ αισθησιακοί. Επίσης, μπορεί να γίνεται πολύ ξεροκέφαλοι, αυταρχικοί και τεμπέληδες.

5

wikipedia

Δίδυμος: 21 Ιουνίου- 20 Ιουλίου

Προηγούμενη ημερομηνία: 21 Μαΐου- 20 Ιουνίου.

Είστε πολύ κοινωνικοί και γοητευτικοί. Οι άλλοι απολαμβάνουν να σας ακούνε να μιλάτε. Σας αρέσει να μαθαίνετε συνέχεια καινούργια πράγματα και όταν δεν συμβαίνει αυτό αρχίζετε να αισθάνεστε ανήσυχοι.

6

wikipedia

Καρκίνος: 20 Ιουλίου- 10 Αυγούστου

Προηγούμενη ημερομηνία: 21 Ιουνίου- 22 Ιουλίου.

Είστε αφοσιωμένοι και έχετε πολύ μεγάλη υπομονή. Βέβαια, καμιά φορά μπορεί να γίνεται λίγο πιο συναισθηματικοί ή έντονοι.

7

wikipedia

Λέων: 10 Αυγούστου- 16 Σεπτεμβρίου

Προηγούμενη ημερομηνία: 23 Ιουλίου- 22 Αυγούστου.

Είστε ο αρχηγός του ζωδιακού. Είστε σκληροί και πιστοί και όλοι θέλουν να ανήκουν στην ομάδα σας. Καλό είναι ορισμένες φορές να μετριάζετε τις αλαζονικές τάσεις σας.

8

wikipedia

Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου- 30 Οκτωβρίου

Προηγούμενη ημερομηνία: 23 Αυγούστου- 22 Σεπτεμβρίου.

Σας αρέσει να βλέπετε τα πάντα τακτοποιημένα. Είστε πολύ προσεχτικοί και οργανωτικοί. Πιστεύετε στην δύναμη των πράξεων και μερικές φορές γίνεστε οξύθυμοι.

9

wikipedia

Ζυγός: 30 Οκτωβρίου-23 Νοεμβρίου

Προηγούμενη ημερομηνία: 23 Οκτωβρίου- 22 Νοεμβρίου.

Σας αρέσει η αρμονία και η δικαιοσύνη. Είστε φιλικοί και βλέπετε την ομορφιά εκεί που άλλοι δεν μπορούν. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να γίνετε αρκετά χειριστικοί.

10

wikipedia

Σκορπιός: 23 Νοεμβρίου- 29 Νοεμβρίου

Προηγούμενη ημερομηνία: 23 Οκτωβρίου- 21 Νοεμβρίου.

Είστε μαχητές και δεν παραιτήστε μέχρι να καταφέρετε αυτό που θέλετε. Είστε παθιασμένοι, αλλά αυτό πολλές φορές μπορεί να σας κάνει να δημιουργήσετε αυτοκαταστροφικές σχέσεις.

11

 

wikipedia

Οφιούχος: 29 Νοεμβρίου- 17 Δεκεμβρίου

Ο Οφιούχος δεν ακολουθεί τυφλά κάθε αρχή, ειδικά όταν έρχεται σε αντίθεση με τις ιδέες του περί δικαιοσύνης. Έχετε μεγάλη κατανόηση και είστε αξιόπιστοι. Είστε αισθησιακοί και το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ο εαυτό σας, λόγω των υψηλών προσδοκιών που θέτετε.

12

Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου- 20 Ιανουαρίου

Προηγούμενη ημερομηνία: 22 Νοεμβρίου- 21 Δεκεμβρίου.

Όλοι θέλουν να βρίσκονται γύρω σας. Είστε πάντα πρόθυμοι να ξεκινήσετε μια καινούργια περιπέτεια. Στις σχέσεις δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας και καλώς ή κακώς είστε πολύ απρόβλεπτοι.

13

wikipedia

«Δεν αλλάξαμε τα ζώδια, απλώς κάναμε τους μαθηματικούς υπολογισμούς. Το μόνο που έκανε η NASA ήταν να αναφέρει ότι καθώς ο άξονας της Γης έχει μετατοπιστεί, οι αστερισμοί δεν βρίσκονται στις ίδιες τοποθεσίες που βρίσκονταν χιλιάδες χρόνια πριν», δήλωσε στο BBC η εκπρόσωπος της NASA, Λόρι Καντίλο. Το ανακοίνωσαν και στον επίσημο λογαριασμό της NASA στο Twitter.

Πάντως, είναι αληθές ότι το 86% των ανθρώπων έχουν «συνδεθεί» με το λάθος ζώδιο. Αυτό οφείλεται στη διαδικασία της μετάπτωσης του άξονα (ή της μετάπτωσης των Ισημεριών), δηλαδή οφείλεται στη διαρκή, κυκλική μετακίνηση της Γης η οποία κρατά 26.000 χρόνια μέχρι να επανέλθει η Γη στην αρχική της θέση. Αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν ότι η κατάταξη των ζωδίων έχει μετατοπιστεί κατά περίπου έναν μήνα.

Είναι, επίσης, αληθές ότι υπάρχει ένας ξεχασμένος 13ος αστερισμός. Υπάρχει μία θεωρία ότι οι αρχαίοι αστρολόγοι εσκεμμένα παρέβλεψαν τον Ομφιούχο ώστε να μην χαλάει η δωδεκάδα και ώστε να είναι εφικτή η διαίρεση των ζωδίων σε δώδεκα μέρη και 30 μοίρες.

Τίποτε από αυτά δεν επηρεάζει την αστρολογία. Αρκεί να συνεχίσουν οι αστρολόγοι να ερμηνεύουν κατά τον ίδιο τρόπο και αρκεί να συνεχίσουν οι οπαδοί της αστρολογίας να διαβάζουν τα ίδια πράγματα. Και αρκεί να μην ανακατεύεται η αστρολογία με την αστρονομία -ή το ανάποδο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: