Το να τρώτε σέλερι καθημερινά έχει εκπληκτικά οφέλη που ποτέ δεν περιμένατε.

13 Ιουλίου, 2016 7:02 ΜΜ
More videos

Όταν σκέφτεστε τα πιο γευστικά λαχανικά, τι σας έρχεται στο νου;

Το λάχανο και το σπανάκι είναι στη λίστα του κάθε ανθρώπου όταν πρόκειται για υπερτροφές, τα καρότα είναι πάντα ελκυστικά ενώ το μπρόκολο και το κουνουπίδι έχουν το πλεονέκτημα πως μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς νόστιμους τρόπους.

Κάνοντας μια συζήτηση, θα δείτε πως υπάρχει ένα πολύ υποτιμημένο λαχανικό, μια πράσινη θεότητα που οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε επειδή πρέπει και όχι επειδή θέλουν: Ίσως μαντέψατε σωστά, πρόκειται για το σέλινο και είναι καιρός να αρχίσετε να υπερασπίζεστε την τιμή του.

Το σέλερι δεν είναι μόνο νόστιμο, εύκολο να γίνει σνακ, ένα ωραίο τραγανό υποκατάστατο για πατατάκια και κουλουράκια αλλά επίσης είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που ποτέ δεν ξέραμε πως χρειαζόμαστε πραγματικά.

Αν προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω και μερικά στοιχεία για το υποτιμημένο λαχανικό, δεν θα έχετε καμία δικαιολογία για να μην το τρώτε.

Με άλλα λόγια: η ώρα του σέλερι είναι και επίσημα εδώ.

Το θέμα με το σέλερι είναι πως έχει κακή φήμη.

Κανονικά, αυτό το λαχανικό θεωρείται απλά ένα μέσω άλλων τροφών, ακόμη πιο νόστιμων όπως το μπλε τυρί, μερικές συνοδευτικές σάλτσες, το φυστικοβούτυρο και άλλα. 

Ωστόσο, εμείς αρνούμαστε να δεχτούμε αυτές τις ψεύτικες κατηγορίες.

lifebuzz-12f787d2a126fafac11a2acc058f5cfb-limit_2000

Το σέλερι είναι το καλύτερο και προσφέρει πολύ μεγάλα οφέλη για την υγεία μας.

Για τους αρχάριους, δείτε προσεκτικά αυτό το διάγραμμα διατροφής.

DIATROFIKIAKSIA

Η βιταμίνη K είναι μια από τις θρεπτικές ουσίες ζωτικής σημασίας που συχνά παραβλέπετε όταν δίνετε προσοχή στη διατροφή σας ενώ το σέλερι είναι γεμάτο με αυτή τη βιταμίνη σε κάθε του μπουκιά.

Στη συνέχεια υπάρχει το θέμα της Βιταμίνης Α.

lifebuzz-021eb162e01e924d23ae98252c57f584-limit_2000

Το σέλερι έχει τόνους βιταμίνης Α, η οποία βοηθά στο φούσκωμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και αποτοξινώνει ολόκληρο το σώμα.

Το πιο σημαντικό είναι πως βοηθά να διατηρήσετε άριστη όραση.

Επιπλέον, το σέλερι είναι πολύ καλό για τα οστά.

seleri

Διαβάζοντας αυτό το διάγραμμα, δεν μπορείτε να διαφωνήσετε με τα προνόμια του σέλερι που σχετίζονται με τα οφέλη για τα οστά. 10/10 σκελετούς θα συμφωνούσαν.

Στη συνέχεια υπάρχουν τα λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου σημαντικά στοιχεία σχετικά με το σέλερι, όπως και το γεγονός ότι μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική σας απόδοση.

Για τους άνδρες, το σέλερι μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα επίτευξης στύσης, τη βελτίωση της ποιότητας σπέρματος και κρατάει τον προστάτη υγιή.

Επίσης, μετά το σεξ ή την γυμναστική, το σέλινο λειτουργεί ως φυσικό ενεργειακό ποτό: περιέχει πολύ νερό και σε συνδυασμό με τις βιταμίνες μπορείτε άνετα να το φάτε για να αποκατασταθεί η ισορροπία του σώματός σας.

Επιπρόσθετα, το σέλερι βοηθά να σταματήσει η μετάλλαξη των κυττάρων.

lifebuzz-7e5d71aabea7fd293b6d4bedce757da1-limit_2000

Το σέλερι προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και την μετάλλαξη των κυττάρων. Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό;

Για τους αρχάριους, αυτό συμβάλει στην προστασία από τις ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Έτσι, ακόμη και μόνο του είναι απίστευτα υγιεινό και νόστιμο.

lifebuzz-4de06b21df34631433f891bb2e04201a-limit_2000

Επίσης, κανείς δεν θα σας κατηγορήσει αν το προετοιμάσετε για να το φάτε σε συνδυασμό με διάφορα άλλα υλικά και γεύσεις. Και έτσι, είναι αρκετά καλό.

Ακολουθήστε μας στο facebook: