Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024
PlusΜυστήριο με το αν θα κρατήσει ή όχι τον τίτλο της η...

Μυστήριο με το αν θα κρατήσει ή όχι τον τίτλο της η Τατιάνα Μπλάτνικ: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο στο θέμα του διαζυγίου

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ημέρες η είδηση του διαζυγίου του Νικόλαου Γλύξμπουργκ και της Τατιάνας Μπλάτνικ.

Ο διεθνής τύπος που ασχολείται με τους royal, έχει αφιερώσει πολλά δημοσιεύματα για το ζευγάρι, που υπήρξε ένα από τα πιο αγαπημένα και όμορφα ζευγάρια στους κύκλους των royal.

Μια από τις λεπτομέρειες που απασχολεί τα ξένα ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες είναι το αν η Τατιάνα Μπλάτνικ θα διατηρήσει τον τίτλο της “πριγκίπισσας” που έλαβε όταν παντρεύτηκε τον Νικόλαο, πριν από 14 χρονια.

Μυστήριο με το αν θα κρατήσει ή όχι τον τίτλο της η Τατιάνα Μπλάτνικ: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο στο θέμα του διαζυγίουΑν και η ίδια δεν νιώθει ούτε συμπεριφέρεται ως πριγκίπισσα, υπάρχουν κανόνες και πρωτόκολλα αναφορικά με το τι προβλέπεται σε μια αντίστοιχη περίπτωση. Όπως αναφέρει το People, η μοίρα των βασιλικών τίτλων που κληρονομήθηκαν μέσω του γάμου ποικίλει μετά το διαζύγιο ανάλογα με τον εκάστοτε βασιλικό οίκο.

Δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει σύγχρονο προηγούμενο για το τι θα γίνει με τον τίτλο της Τατιάνας, αφού κανένα από τα αδέρφια του Νικόλαου δεν έχει χωρίσει, δεν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσουν. Ωστόσο, φαίνεται ότι η οικογένεια δεν έχει σκοπό να της αφαιρέσει τον τίτλο, τον οποίο δεν χρησιμοποιεί ούτως ή άλλως.

“Δεν αισθάνομαι πριγκίπισσα”

Όλα αυτά τα χρόνια που υπήρξε σύζυγος του Νικόλαου, είναι ελάχιστες οι φορές που η Τατιάνα Μπλάτνικ έχει φορέσει τιάρα και έχει εμφανιστεί ως πριγκίπισσα.

tatiana blatnikΛίγο μετά τον γάμο της, η ίδια είχε δηλώσει:

“Δεν νιώθω πριγκίπισσα. Δεν νιώθω ότι παντρεύτηκα πρίγκιπα, με τίτλο. Στην πραγματικότητα, ναι, είναι ο πρίγκιπάς μου, αλλά τίποτα περισσότερο”.

τατιανα

Η Τατιάνα είχε μιλήσει για την προσαρμογή στη ζωή στην Ελλάδα αναφέροντας:

“Θυμάμαι ότι όταν οδηγούσαμε, ένιωθα ότι όλοι ταξίδευαν προς την αντίθετη κατεύθυνση”. Εξήγησε επίσης ότι δεν ακολουθούσε έναν ιδιαίτερα λαμπερό τρόπο ζωής στην Ελλάδα, τονίζοντας: “Ζω μια πολύ απλή ζωή εδώ. Δουλεύω, πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ, μαγειρεύω, βγάζω τον σκύλο μου βόλτα και ο ελληνικός λαός με υποδέχτηκε όπως θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος”.

τατιανα νικολαοςΤο ζευγάρι εθεάθη για τελευταία φορά μαζί στο μνημόσυνο στο Γουίνδσορ για τον εορτασμό της πρώτης επετείου από τον θάνατο του πατέρα του Νικολάου, Κωνσταντίνου Β’.

ROYALS

Τα πιο σημαντικά