Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΜπουρνάζι: Απείλησαν ελεγκτές κορονοϊού σε μαγαζί και έφαγαν πρόστιμο 5.000 ευρώ και...

Μπουρνάζι: Απείλησαν ελεγκτές κορονοϊού σε μαγαζί και έφαγαν πρόστιμο 5.000 ευρώ και λουκέτο

Επίθεση στο Μπουρνάζι καταγγέλλει ότι δέχτηκε κλιμάκιο των επιθεωρητών – ελεγκτών από προσωπικό καταστήματος. Παρόλα αυτά, θυροκόλλησαν τη σφράγιση και συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων συνέχισαν και ολοκλήρωσαν τους ελέγχους.

Κατά τον επεισοδιακό έλεγχο στο Μπουρνάζι βεβαιώθηκε παραβίαση των μέτρων από την επιχείρηση και μάλιστα και υποτροπή. Ειδικότερα, έγιναν επιτόπιοι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε τέσσερις περιοχές της Αττικής. Αντικείμενο, η διαπίστωση τήρησης των μέτρων αποφυγής μετάδοσης και διασποράς του SARS COV-2 και του αντικαπνιστικού.

Τους ελέγχους διενήργησε χθες βράδυ η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, επιβάλλοντας σε δύο περιπτώσεις πρόστιμα 5.000€ και 10.000€, καθώς και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κάθε μία από τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΑΔ, οι έλεγχοι επικεντρώνονται σε σημεία ενδιαφέροντος, όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά παράβασης των μέτρων και αφορούν ακόμα και θέματα τήρησης της φορολογικής και της εργατικής – ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Μπουρνάζι – Γκάζι – Πειραιάς – Γλυφάδα

Ειδικότερα, σε έλεγχο στο Μπουρνάζι επικράτησε ένταση, όταν το κλιμάκιο των επιθεωρητών-ελεγκτών επέβαλε πρόστιμο 5.000€ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας, λόγω παραβίασης των μέτρων και υποτροπής. Οι ελεγκτές-επιθεωρητές της Αρχής, παρά τις απειλές που δέχτηκαν από το προσωπικό του καταστήματος, θυροκόλλησαν τη σφράγιση και συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων συνέχισαν και ολοκλήρωσαν τους ελέγχους.

Πηγή: newsitΤα πιο σημαντικά