Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
διεθνήMωρό γεννήθηκε στις 23 εβδoμάδες με βάρoς μόλις 450 γραμμάρια και επέζησε

Mωρό γεννήθηκε στις 23 εβδoμάδες με βάρoς μόλις 450 γραμμάρια και επέζησε

Έμεινε στο νοσοκομείο για πολλούς μήνες και πήρε εξιτήριο σε μια συγκινητική τελετή «αποφοίτησης»

Η ημέρα «αποφοίτησης» του μικρού Αλάνι Λέτσομ είχε ένα ξεχωριστό νόημα, καθώς κατάφερε να επιζήσει και να βγει υγιής από το νοσοκομείο έχοντας γεννηθεί 450 γραμμάρια.

Το νεογέννητο αγόρι ήρθε στον κόσμο μόλις στις 23 εβδομάδες, με βάρος περίπου 450 γραμμάρια με αποτέλεσμα να περάσει τους πρώτους πέντε μήνες του στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του Broward Health Medical Center λόγω της σημαντικά πρόωρης γέννησής του στις 30 Νοεμβρίου.

«Πήγα να κάνω υπέρηχο για να μάθω το φύλο του και παρατήρησαν ότι ο τράχηλός μου άνοιγε. Οπότε επικοινώνησαν με τον γιατρό μου που μου είπε να πάω στο νοσοκομείο. Με περίμεναν», δήλωσε η Γκρέιζελ Στιούαρτ, μητέρα του Αλάνι, μιλώντας στο Good Morning America.

moro 5

Ο Alanie γεννήθηκε πρόωρα στις 23 εβδομάδες με βάρος μόλις 450 γραμμάρια. Φωτ.: Graysel Stuart

Η Γκρέιζελ, που ζει στο St. Thomas, στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, αναγκάστηκε να ταξιδέψει μέχρι το Fort Lauderdale, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο, καθώς οι γιατροί φοβήθηκαν ότι θα γεννούσε πρόωρα.

Και τελικά, τρεις ημέρες αργότερα, γεννήθηκε ο μικρός Αλάνι.

moro 2

Το προσωπικό του Broward Health Medical Center γιορτάζει την «αποφοίτηση» του μικρού Alanie, που κατάφερε να επιζήσει κόντρα στις πιθανότητες. Φωτ.: Broward Health Medical Center

Ο Δρ. Τζόνι Τρίζμελ, νεογνολόγος και διευθυντής του νοσοκομείου επιμελήθηκε προσωπικά την φροντίδα του. Αφού ήταν σε αναπνευστήρα για ένα μήνα και έλαβε στεροειδή για τους πνεύμονες, την αμφιβληστροειδοπάθεια, την εγκεφαλική αιμορραγία και διάφορες λοιμώξεις, ήταν πλέον σε θέση να πει με σιγουριά πως ο Αλάνι «τα κατάφερε κόντρα στις πιθανότητες για το αντίθετο».

«Μιλάμε για ένα μωρό που οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν στο 30%, στην καλύτερη περίπτωση και τα κατάφερε», είπε.

Ο πατέρας Alvon Lettsome Jr. με την μητέρα Graysel Stuart αγκαλιά με τον νεογέννητο γιο τους. Φωτ.: Graysel Stuart

«Κάθε μέλος της ομάδας είναι στην πραγματικότητα ο λόγος για τον οποίο τα πάει τόσο καλά», πρόσθεσε. «Αλλά ξέρετε τι άλλο είναι επίσης σημαντικό σε αυτή την ομάδα; Η μαμά. Ήταν καταπληκτική. Ήταν εκεί κάθε μέρα… Θέλουμε οι γονείς να είναι μέρος της ομάδας και της καθημερινής φροντίδας, και εκείνη ήταν εκεί κάθε μέρα».

moro 4

Ο Alanie ζυγίζει σήμερα περίπου 4 κιλά και επέστρεψε υγιής στο σπίτι του. Φωτ.: Graysel Stuart

Λόγω της συνεχούς φροντίδας, ο Αλάνι έφτασε να ξεπερνά σήμερα τα 4 κιλά και επέστρεψε υγιής πίσω στο σπίτι του.

Τα πιο σημαντικά