Μητέρα που παράτησε το μωρό της και γέμισε μυρμήγκια δηλώνει ότι δεν ήθελε να γίνει μάνα

18 Αυγούστου, 2017 3:27 ΜΜ
More videos

Μια μητέρα που κατηγορήθηκε για την εγκατάλειψη του μωρού της σε έναν θάμνο, δήλωσε στους εισαγγελείς πως δεν ήθελε να γίνει μάνα και πως δεν ήθελε να δει την κόρη της.

Η 21χρονη Σίντνεϊ Γουιτάσκζικ από το Χιούστον, κατηγορείται για εγκατάλειψη, αφού παράτησε το νεογέννητό της σε ένα παρτέρι κοντά στο διαμέρισμά της.

Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι έφερε στον κόσμο την κόρη της στην κουζίνα, έκοψε τον ομφάλιο λώρο και την άφησε εκτεθειμένη σε ένα παρτέρι, για να μην τρομάξει τον φίλο της.

Τη συνέλαβαν, όταν ένας περαστικός εντόπισε το άτυχο μωρό καλυμμένο με μυρμήγκια και κάλεσε την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου δικαστηρίου της στην κομητεία Χάρις, είπε στους ερευνητές ότι δεν ήθελε να γίνει μητέρα και δεν ήθελε να δει το παιδί της.

Η 21χρονη Σίντνεϊ Γουιτάσκζικ από το Χιούστον, κατηγορείται για εγκατάλειψη, αφού παράτησε το νεογέννητό της σε ένα παρτέρι κοντά στο διαμέρισμά της. 

Η ίδια ισχυρίζεται πως δεν γνώρισε ότι ήταν έγκυος, μέχρι που γέννησε. Τότε πανικοβλήθηκε και εγκατέλειψε το μωρό. 

Το νεογέννητο βρίσκεται προς το παρόν σε μονάδα εντατικής θεραπείας, εξαιτίας μιας βακτηριακής μόλυνσης, αφότου η μητέρα του έκοψε τον ομφάλιο λώρο στα δύο. Το μωρό θα μπορούσε να αναπτύξει μέχρι και μηνιγγίτιδα.

Η μητέρα είπε αργότερα στην αστυνομία ότι πανικοβλήθηκε μετά τη γέννα, επειδή δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος.

Είπε στους εισαγγελείς ότι ένιωσε το μωρό να κινείται στη μήτρα της, πριν πέσει στο πάτωμα της κουζίνας.

Ανέφεραν πως παραδέχτηκε ότι έκοψε τον ομφάλιο λώρο και μετά το εγκατέλειψε γuμνό και εκτεθειμένο.

Όμως οι εισαγγελείς πιστεύουν πως ήξερε για την εγκυμοσύνη και ήθελε να την κρύψει, για να μην τρομάξει τον φίλο της, Ντιντρέ Σκίλερν.

Ο Σκίλερν αναφέρει πως αυτός είναι ο πατέρας και θέλει την κηδεμονία. Όμως η μητέρα της κοπέλας, Τίνα, θέλει επίσης το παιδί, που αναρρώνει από μια βακτηριακή μόλυνση.

“Περιέγραψε τη γέννα. Ο αστυνομικός τη ρώτησε αν έκανε αγόρι ή κορίτσι και εκείνη απάντησε πως ήταν κορίτσι. Η κατηγορούμενη έβγαλε έξω το μωρό, χωρίς να το τυλίξει με κάτι, αλλά είχε κόψει τον ομφάλιο λώρο”, ανέφερε ο εισαγγελέας στον δικαστή.

Όμως ο ομφάλιος λώρος δεν ήταν δεμένος και έθεσε το μωρό σε κίνδυνο. Θα μπορούσε να αιμορραγήσει μέχρι θανάτου. Τελικά, ανέπτυξε βακτηριακή μόλυνση.

Το μωρό επίσης έχει ταχυπαλμία, αλλά βρίσκεται σε καλή κατάσταση στη Νεογνική ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων του Τέξας.

Η μητέρα φέρεται να έσκισε τον ομφάλιο λώρο αντί να τον κόψει και δεν τον έδεσε – που θα μπορούσε να οδηγήσει το μωρό σε αιμορραγία μέχρι θανάτου.

Ανέφεραν πως επέστρεψε σπίτι, καθάρισε και πήγε για ύπνο.

Τώρα κατηγορείται για εγκατάλειψη παιδιού και πρόκληση σοβαρών τραυματισμών και αν κριθεί ένοχη, μπορεί να λάβει έως και 20 χρόνια φυλάκισης.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν επίσης τις ανησυχίες της για το μωρό, που θα μπορούσε να επηρεάσει τη σχέση της με τον φίλο της.

Ο πατέρας, που δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν γνώριζε τίποτα για την εγκυμοσύνη, δεν κατηγορήθηκε για κάτι. Έκανε τεστ DNA για να αποδείξει πως είναι ο πατέρας και διεκδικεί την κηδεμονία του παιδιού.

Η κηδεμονία θα αποφασιστεί από τον δικαστή. Στο μεταξύ, το νεογέννητο βρίσκεται μαζί με τις Υπηρεσίες Προστασίας Παιδιών.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν εγγύηση ύψους 40.000 δολαρίων, ενώ ο δικηγόρος της ζήτησε να χαμηλώσει κατά πολύ το ποσό, ισχυριζόμενος πως είναι φοιτήτρια, εργάζεται ως πωλήτρια και ζει με τη μητέρα της.

Η τοπική αστυνομία εντόπισε την 21χρονη, ακολουθώντας ένα μονοπάτι αίματος που οδηγούσε στην εξώπορτα του διαμερίσματός της.

Η εγγύηση τελικά ανέρχεται στα 20.000 δολάρια, με τον δικαστή να επικαλείται την ανησυχία για την ψυχική υγεία της μητέρας ως παράγοντα. “Υπάρχουν κάποιες σοβαρές κατηγορίες στο εν λόγω ένταλμα”, ανέφερε.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο βοηθός του αστυνομικού διευθυντή, Αρμάντο Τέλο, ανέφερε: “Αυτή είναι μια υπόθεση που άγγιξε πραγματικά τις καρδιές όλων στο αστυνομικό τμήμα”.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Κίμπερλι Τόμας, ανέφερε: “Ήταν τρομαγμένη και δεν ήξερε πως ήταν έγκυος. Ο πατέρας δεν κατηγορήθηκε για κάτι και δεν περιμένουμε περαιτέρω κατηγορίες. Το πιο πιθανό, όμως, είναι το μωρό να είχε χάσει τη ζωή του αν δεν το έβρισκε κάποιος εγκαίρως.”

Η μητέρα κατηγορείται για εγκατάλειψη βρέφους και μπορεί να λάβει έως και 20 χρόνια φυλάκιση.

Το ζευγάρι, που είναι μαζί κάτι παραπάνω από έναν χρόνο, ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη.

Εδώ την βλέπετε στον 7ο μήνα εγκυμοσύνης της. Η εγγύησή της ανέρχεται στα 20.000 δολάρια, μετά από αμφισβήτηση της ψυχικής της υγείας. 

Ο Σάρτζεντ Ματ Φέργκουσον, αναφέρει: “Αν έχεις παιδί (ή περιμένεις) και εκείνο είναι 60 ημερών και κάτω, έχεις το δικαίωμα να το πας στην πυροσβεστική, ένα νοσοκομείο ή σε εγκαταστάσεις έκτακτης ανάγκης”.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη μητέρα δεν θα μπορούσε να προστατευτεί από το νόμο, αφού εγκατέλειψε το μωρό της σε έναν θάμνο και το άφησε εκτεθειμένο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η μητέρα παράτησε το μωρό μέσα στη νύχτα, 6 ώρες πριν βρεθεί από έναν περαστικό.

Ο Άλμπερτ Πέτερσον βρήκε το μωρό να κλαίει γύρω στις 5 το πρωί της επόμενης μέρας. Ήταν τοποθετημένη στο χώμα ενός παρτεριού, καλυμμένο με μυρμήγκια και βρωμιές. Ο ομφάλιος λώρος ήταν ακόμη πάνω του. Σήκωσε τη μικρή, την καθάρισε, την φάσκιωσε και κάλεσε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τις σταγόνες αίματος μέχρι το κτήριο που έμενε η μητέρα.

Ο πατέρας μίλησε στο δικαστήριο την επόμενη μέρα και ισχυρίστηκε πως δεν είχε ιδέα για την εγκυμοσύνη. Η μητέρα της κοπέλας, Τίνα, είπε ακριβώς το ίδιο.

Γραφικά στοιχεία παρουσιάστηκαν, επίσης, στο δικαστήριο και αποδείκνυαν ότι ο ομφάλιος λώρος ήταν σκισμένος, όχι κομμένος, και μάλλον αυτό ευθύνεται για τη βακτηριακή μόλυνση του μωρού.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[dailymail]