Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
γυναίκαΜητέρα φωτογραφίζει και δημοσιεύει την κοιλιά της μετά τη γέννηση του παιδιού...

Μητέρα φωτογραφίζει και δημοσιεύει την κοιλιά της μετά τη γέννηση του παιδιού της!

Της Θένιας Παφραλίδου

Η Julie Bhosale, blogger, διατροφολόγος και μαμά, προσπαθεί να δείξει στον κόσμο πως είναι στην πραγματικότητα το σώμα μια γυναίκας μετά τη γέννα.

Η Julie δημοσίευσε φωτογραφίες με το πώς δείχνει η κοιλιά της μετά τη γέννα δυο παιδιών. Ήθελε να σχολιάσει με τον τρόπο αυτό την πίεση που νιώθουν συχνά ορισμένες μητέρες για να αποκτήσουν και πάλι το σώμα που είχαν πριν την εγκυμοσύνη. Η πίεση αυτή εντείνεται με το βομβαρδισμό που δέχονται από τα media, τα οποία παρουσιάζουν σε καθημερινή βάση τα σώματα διάσημων γυναικών, μετά την εγκυμοσύνη, τα οποία δείχνουν «απίθανα».

baby-body

Λέει πως η φιλοδοξία αυτή δεν είναι ρεαλιστική:

«Ζείτε σε μια κοινωνία που ωθεί σε εσάς καθημερινά  εικόνες γυναικών που έχουν γεννήσει και έχουν “επανέλθει”, μπράβο τους (αλήθεια, αυτό είναι εκπληκτικό, Kate Middleton είσαι φανταστική!). Όμως αυτές είναι απλά μια μικρή μειονότητα. Για τις περισσότερες από εμάς, τα σώματά μας αλλάζουν και αλλάζουν πολύ.

Είναι τρομακτικό, είναι σκληρό, μπορεί να είναι εντελώς αηδιαστικό και στενάχωρο, αλλά είναι πραγματικό και φυσιολογικό. Παρόλο που είμαι εξειδικευμένη επαγγελματίας υγείας, είμαι επίσης και μητέρα και το σώμα μου δεν έχει “επανέλθει”.

Αρχίζουμε να βλέπουμε μια αλλαγή στα media και στο διαδίκτυο, με όλο και περισσότερες γυναίκες να μοιράζονται τη συχνά κρυμμένη και ανομολόγητη πραγματικότητά της γέννησης ενός παιδιού και των επιπτώσεων που έχει στο σώμα τους.»

Η Julie ενθαρρύνει τους αναγνώστες να χρησιμοποιούν το hashtag, #TakeBackPostPartum, για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πώς αλλάζει στην πραγματικότητα το σώμα μιας γυναίκας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Let’s swim! #takebackpostpartum #swimming #bikini #rainbow #toddler #fourthtrimester #dyedhairdontcare #splash

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Sam Douthat (@sdouthat0725) στις

Πρόσθεσε επίσης πως κάθε μιας η φυσική διαδρομή μετά τη γέννα είναι διαφορετική, είναι όμορφη και πρέπει να γίνεται σεβαστή: «Ίσως να είσαστε διαλυμένες, εξαντλημένες, να πονάτε, να έχετε πρηξίματα, οιδήματα, και σημάδια. Ίσως να μην δείχνετε σαν το επόμενο μοντέλο εσωρούχων της Victoria’s Secret, όμως επικεντρωθείτε στο πως νιώθετε. Να είσαστε ευγενικές με τον εαυτό σας και το σώμα σας. Θα δείχνετε ακριβώς όπως πρέπει να δείχνετε όταν νιώθετε καλά.

Ίσως πάρει λίγο καιρό. Μου πήρε πολύ περισσότερο να νιώσω καλά στη γέννα του πρώτου μου γιο συγκριτικά με αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει κανείς που να συγκρίνεται με τον εαυτό σας. Κανείς δεν είναι στη θέση σας, να αντιμετωπίζει τα όσα αντιμετωπίζετε εσείς. Θα σας κρίνουν. Κρίνομαι καθημερινά και υπάρχουν άνθρωποι που με κρίνουν αυτήν ακριβώς τη στιγμή.

Το να κάνεις το σωστό για σένα και την οικογένεια σου θέλει κουράγιο, θέλει δύναμη και σαν μητέρες τα έχετε και τα δύο. Αγαπήστε τον εαυτό σας από μέσα προς τα έξω και μην ξεχνάτε: Είσαστε όμορφες, είσαστε καταπληκτικές, είσαστε μητέρες!»

Έχετε να προσθέσετε κάτι στα εκπληκτικά λόγια της Julie; Μοιραστείτε το μαζί μας στα σχόλια.

Τα πιο σημαντικά