Μια φωτογράφος απαθανατίζει την ομορφιά και τη γλυκύτητα των παιδιών με σύνδρομο Down.

23 Μαρτίου, 2016 3:43 ΜΜ
More videos

Η φωτογράφος Julie Willson απαθανατίζει την χαρά και την ομορφιά σε πολλές οικογένειες, από αρραβώνες και γάμους μέχρι νεογέννητα και σημαντικές στιγμές στη ζωή των παιδιών.

Γνωρίζει καλά πως κάθε οικογένεια και το κάθε παιδί έχει τη δική του ομορφιά και ιδιαιτερότητα αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι αδυνατούν να το δουν αυτό αν το παιδί έχει γεννηθεί με κάποιο είδος ανικανότητας ή προβλήματος.

Η αδερφή της φωτογράφου, η Dina έχει γεννηθεί με σύνδρομο Down. Καθώς οι άνθρωποι την έβλεπαν ως ένα απλό παιδί με κάποια ανικανότητα, η οικογένεια της Willson και η ίδια ήξεραν καλύτερα και την έβλεπαν ως το μοναδικό άτομο που ήταν.

Πολλοί άνθρωποι με αυτό το σύνδρομο έχουν διάφορες περιπέτειες με την υγεία τους και αυτός είναι ο σκοπός που η οικογένεια της Dina έκανε τα πάντα για να απολαύσει τον χρόνο που είχε στη διάθεσή της.

Πριν 4 χρόνια, η Dina απεβίωσε και η αδερφή της αποφάσισε πως χρειάζεται να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να δουν την ομορφιά των παιδιών με σύνδρομο Down. Έτσι ξεκίνησε ένα project φωτογραφιών για να δείξει στον κόσμο πόσο ιδιαίτερα είναι αυτά τα παιδιά.

Δείτε παρακάτω τις πραγματικά όμορφες και γεμάτες συναισθήματα φωτογραφίες.

Η Julie Willson, που έβγαλε αυτές τις φωτογραφίες, μεγάλωσε με μια αδερφή, την Dina, που είχε σύνδρομο Down. Η ίδια αναφέρεται στην Dina ως: «Το καλύτερο που θα μπορούσε να έχει συμβεί στην οικογένειά μας».

Δυστυχώς, η Dina απεβίωσε πριν 4 χρόνια λόγω καρδιακής ανεπάρκειας, κάτι κοινό σε ανθρώπους με το ίδιο σύνδρομο.

Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική διαταραχή που προκαλείτε από την παρουσία ενός έξτρα χρωμοσώματος. Μπορεί να επηρεάσει τον καθένα, αλλά χάρης στις ιατρικές εξελίξεις οι άνθρωποι με αυτό το σύνδρομο μπορούν να ζουν περισσότερο καιρό μια καλύτερη και υγιέστερη ζωή.

Λόγω της κατάστασης της καρδιάς της, η Dina δεν θεωρούνταν δυνατό να ζήσει πολύ. Η αγάπη και η βοήθεια της οικογένειάς της την έκαναν να διπλασιάσει το προσδόκιμο ζωής της.

Η Julie λέει πως χάρης στους γονείς της, η αδερφή της έζησε μια γεμάτη και χαρούμενη ζωή.

Η φωτογράφος περιγράφει την Dina ως μια «γλυκιά αλλά πεισματάρικη προσωπικότητα», που συνήθιζε να αγαπά άνευ όρων και δεν χαράμισε τη ζωή της ανησυχώντας.

Γνωρίζοντας και μεγαλώνοντας με ένα άτομο με σύνδρομο Down, η Julie θέλησε να βοηθήσει ανθρώπους να εκτιμήσουν τα άτομα με αυτό το σύνδρομο και να τους βοηθήσει αν τους δουν ως πρόσωπα με τη δική τους μοναδική προσωπικότητα.

Θέλει να γνωστοποιήσει στους γονείς πως αυτή η κατάσταση μπορεί να αποτελεί πρόκληση αλλά δεν προκαλεί φόβο μιας και δεν κάνει τη ζωή των γονιών ή των παιδιών άσχημη.

Επιπλέον, θέλει να δείξει στον κόσμο πως οι άνθρωποι με σύνδρομο Down έχουν να προσφέρουν τόσα όσα και οποιοδήποτε άλλος.

Ελπίζει πως αυτές οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να δουν πως αυτά τα παιδιά έχουν πολλά να δώσουν.

Η Willson ελπίζει πως οι φωτογραφίες της θα βοηθήσουν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των γονέων, και θα τους αποδείξουν πως αυτό το σύνδρομο δεν είναι κάτι που θα τους καταστρέψει τη ζωή αλλά μια άλλη όψη των ανθρώπων.

Επίσης, εύχεται να κάνει τον κόσμο να ενδιαφερθεί για τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων ώστε να τους δοθούν δυνατότητες.

Όλα τα παιδιά πρέπει να αγαπιούνται και να γιορτάζουν για αυτό που είναι.!

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Julie Willson στο Facebook.

Ακολουθήστε μας στο facebook: