Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
υγείαΜη τα βάλεις ποτέ: Αυτά είναι τα 5 φαγητά που «απαγορεύεται» να...

Μη τα βάλεις ποτέ: Αυτά είναι τα 5 φαγητά που «απαγορεύεται» να μαγειρέψεις στο Air Fryer

Αν και το air fryer έχει γίνει η νέα αγαπημένη συνήθεια όλων, υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν πρέπει να μαγειρεύονται σε αυτή την συσκευή.

To Air Fryer (φριτέζα αέρος) προσφέρει εύκολο, γρήγορο και υγιεινό μαγείρεμα και έχει γίνει ο αγαπημένος τρόπος μαγειρέματος.

Ωστόσο, ενώ το Air Fryer χρησιμοποιείται για την παρασκευή των περισσότερων γευμάτων, ορισμένες συνταγές και υλικά που απαιτούν ακριβές ψήσιμο, χαμηλές και αργές θερμοκρασίες, δεν είναι κατάλληλες για να μαγειρευτούν από την πανίσχυρη φριτέζα αέρα, σύμφωνα με το cnet.com.

Air Fryer: Ποια φαγητά δεν πρέπει να μαγειρεύονται στην φριτέζα αέρος

Μπριζόλα

Η μπριζόλα ξαναθερμαίνεται καλά στη φριτέζα αέρα, αλλά δεν είναι καλό μέρος για να ψηθεί για πρώτη φορά. Τα καλάθια της φριτέζας ζεσταίνονται αλλά η θερμοκρασία δεν είναι αρκετή για να δώσουν στο εξωτερικό μέρος της μπριζόλας τη σωστή φωτιά και ψήσιμο.

Ακόμη και οι πιο λιπαρές μπριζόλες δεν βγαίνουν τόσο καλά σε σύγκριση με όταν μαγειρευτούν σε τηγάνι ή γκριλ.

chicken in air fryer 660x370 1

Στήθος κοτόπουλου

Οι φτερούγες κοτόπουλου, οι μηροί και τυχόν άλλα κομμάτια με κόκαλο είναι ιδανικά για τη φριτέζα αέρα. Το στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, ωστόσο, δεν έχει πολύ λίπος και θα στεγνώσει εύκολα.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε με λίγο κουρκούτι αυγού και τριμμένη φρυγανιά, ωστόσο τα στήθη κοτόπουλου που μαγειρεύονται στη φριτέζα συχνά βγαίνουν στεγνά ή και λαστιχένια.

Σπανάκι και φυλλώδη χόρτα

Τα φυλλώδη πράσινα είναι ένα μεγάλο «όχι» όταν πρόκειται για μαγείρεμα στο Air Fryer. Ο ζεστός αέρας θα κάνει τραγανά τα περισσότερα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο πολύ περισσότερο από οτιδήποτε θα θέλατε να τα φάτε.

Ακάλυπτο μπρόκολο

Εάν τυλίξετε το μπρόκολο σε αλουμινόχαρτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φριτέζα αέρα για να το ψήσετε εύκολα και γρήγορα. Αν όμως το αφήσετε ακάλυπτο και εκτεθειμένο στον ζεστό αέρα και θα καταλήξετε με τσιγαρισμένα άκρα μπρόκολου, που κάθε άλλο παρά νόστιμα θα είναι.

Oστρακοειδή

Τα οστρακοειδή όπως τα μύδια, χρειάζονται υγρά για να μαγειρευτούν χωρίς να στεγνώσουν. Επίσης, ψήνονται πολύ εύκολα, κάτι που μπορεί να τα κάνει λαστιχένια. Αποφύγετε τη φριτέζα αέρος όταν μαγειρεύετε τα οστρακοειδή.

Τα πιο σημαντικά