Μεγάλωσα με μια μητέρα που άλλαζε τους άντρες σαν τα πουκάμισα

16 Σεπτεμβρίου, 2022 5:03 ΠΜ
More videos

Με λένε Βάσω και είμαι παιδί μονογονεϊκής οικογένειας. Είμαι και εγώ μονογονέας, 25 χρονών και έχω ένα 5χρονο αγοράκι. Θέλω να σας διηγηθώ την ιστορία μου γιατί στη μονογονεϊκή οικογένεια και στη μητρότητα, υπάρχει και η άλλη όψη.

Όταν η μητέρα μου έμεινε έγκυος σε εμένα δεν ήξερε ποιανού ήμουν. Δεν το αναφέρω υποτιμητικά, όντως δεν ήξερε κάτι που έμαθα πολύ μετά φυσικά. Είχε σχέση με τον πατέρα μου και παράλληλα με τον κολλητό του φίλο και έτσι, όταν έμεινε έγκυος δεν γνώριζε. Ο πατέρας μου είχε καταλάβει και ζήτησε dna το οποίο έδειξε πως ήμουν κόρη του αλλά αυτό δεν σήμαινε πως εκείνος ήταν ο μόνος σύντροφος στη ζωή της μάνας μου. Έτσι χώρισαν και ο ίδιος δεν ξαναρώτησε για μένα και δεν τον ξαναείδα. Δεν τον θυμάμαι καθόλου.

Η μαμά μου ήταν μοδίστρα και έραβε όλη μέρα για να με μεγαλώσει, δεν έχω παράπονο. Είχε όμως ένα ελάττωμα. Έτρεχε συνεχώς πίσω από ένα παντελόνι. Δεν λογάριαζε παιδί, οικογένεια ή λεφτά. Κάποια περίοδο είχε μπλέξει με έναν που της τα έτρωγε όλα και στο σπίτι δεν είχαμε να φάμε. Ωρίμασα απότομα, έφτιαχνα μόνη μου το γάλα μου στα 6 και πήγαινα μόνη μου σχολείο γιατί η μάνα μου πότε δούλευε και πότε έλειπε από το σπίτι γιατί είχε κοιμηθεί σε κάποιο γκόμενο. Από 6 χρονών έμενα μόνη μου, στο σπίτι.

Σαν μητέρα ένιωθα πως με αγαπούσε, αλλά όχι περισσότερο από τον Χ άντρα που θα έμπαινε κάθε φορά στη ζωή της. Δεν δέθηκα με κανέναν γιατί ήταν ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Τους έβαζε στο σπίτι από τη πρώτη βδομάδα. Ο ένας έπαιρνε ναρκωτικά, ο άλλος δεν δούλευε και της έτρωγε τα λεφτά, ένας από αυτούς πήγε να μου ριχτεί ένα βράδυ, ήμουν δεν ήμουν 10 χρονών. Υπέφερα πολύ, πολλές φορές είχα σκεφτεί να πάω στην Αστυνομία και να ζητήσω να με πάρουν. Όλες οι σχέσεις της μητέρας μου ήταν μέσα στις εντάσεις και ζούσα απίστευτους καυγάδες με ανθρώπους που δεν με αφορούσαν καν. Έβλεπα τον κάθε αλήτη να χτυπά τη μητέρα μου, να τη φτύνει, να τρίβεται επάνω της μεθυσμένος, και εγώ να κλαίω και να τρέμω μη μου κάνει κακό ή να κλείνομαι στο μπαούλο του σαλονιού να μην με βρει και με χτυπήσει. Και η μάνα μου αμέτοχη σε όλο αυτό. Κλάμματα και παρακάλια μη χάσει τον άντρα. Δεν σκέφτηκε ποτέ μην κάνουν κακό στο κορίτσι της, εκείνη την ώρα ικέτευε να μην την αφήσουν και όχι να μην πονέσουν το παιδί της. Εγώ ήμουν απλά ένας άνθρωπος που μπήκε στη ζωή της από σπόντα.

Ένας μόνο ήταν κύριος και θα ήθελα να τον έχω για πατέρα μου. Ο Στράτος.

Ήταν καινούριος γιατρός στη γειτονιά και πολύ γρήγορα έκανε σχέση με τη μητέρα μου. Θυμάμαι ότι ήμουν πολύ χαρούμενη εκείνο τον καιρό. Με διάβαζε για το σχολείο, μας μαγείρευε, μας πήγαινε εκδρομές στη Πάρνηθα ή στο λούνα παρκ, ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από όλους όσους είχε επιλέξει η μάνα μου. Αλλά τι σύμπτωση! Η μάνα μου πήγε με άλλον μετά από 3 μήνες και ο Στράτος, πληγωμένος, έφυγε από τη ζωή μας όσο ήσυχα μπήκε. Τη θέση του πήρε άλλο ένα πρεζάκι….

Μόλις έκλεισα τα 18 έφυγα από το σπίτι για να ζήσω μόνη. Έπιασα δουλειά και ένα διαμέρισμα, οι σπουδές δεν με ενδιέφεραν. Εκείνη τη μέρα ελευθερώθηκα. Στην αρχή υπερβολικά. Ενώ μέχρι τότε είχα στο μυαλό μου να προστατέψω τη μητέρα μου και δεν είχα κάνει ποτέ σχέση με αγόρι, μόλις έφυγα από αυτό το πλαίσιο, άρχισα να πηγαίνω κάθε μέρα και με άλλον. Αυτά έβλεπα, αυτά μιμούμουν. Νομίζω πως έκανα και την επανάστασή μου με κάποιο τρόπο, σαν να εκδικούμουν τη μητέρα μου. Στα 20 έμεινα έγκυος από τον πρώτο τυχόντα. Κυριολεκτικά. Οι φίλες μου, μου έλεγαν να το ρίξω αλλά εγώ το κράτησα. Το είδα σαν «ευκαιρία» να δώσω στο παιδί μου τη θαλπωρή της οικογένειας που στερήθηκα ακόμα και αν αυτή η οικογένεια είχε ένα γονιό.

Μέσα στην επιπολαιότητά μου, στάθηκα πολύ τυχερή. Ο μπαμπάς του γιου μου, ήταν δίπλα μου σε όλα. Από τη πρώτη στιγμή είπαμε πως δεν θα είμαστε μαζί αλλά έχει αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του απέναντι στο παιδί και εννοείται ότι το βλέπει και έχει επαφές. Το γιο μου, τον ονόμασα Στράτο, όπως έλεγαν τον έναν από τους χιλιάδες συντρόφους της μητέρας μου, τον μοναδικό που μας αγάπησε αληθινά και θα ήθελα για πατέρα. Τη μητέρα μου έχω να τη δω από τότε που έφυγα από το σπίτι στα 18 και έχω να την ακούσω 2 χρόνια, τη τελευταία φορά που την άκουσα ήταν σαν υπνωτισμένη, ίσως άρχισε να παίρνει ναρκωτικά, δεν ξέρω δεν με αφορά. Εγώ έχω ένα παιδί να μεγαλώσω και μια οικογένεια να του δώσω. Την οικογένεια που η μάνα μου, αρνήθηκε συνειδητά να μου χαρίσει.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Βάσω

Πηγή: singleparent.gr