Μαρούσι: Καταδίκη 8 ετών στην 17χρονη που σκότωσε με 40 μαχαιριές την 22χρονη φίλη της

7 Ιουνίου, 20239:03 ΜΜ

Μετά από πέντε ημέρες δίκης κεκλεισμένων των θυρών το Δικαστήριο Ανηλίκων εξέδωσε πριν από λίγο την απόφασή του για την 17χρονη που τον περασμένο Δεκέμβριο μαχαίρωσε με 40 χτυπήματα την 22χρονη φίλη της.

Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κράτησης σε Κατάστημα Κράτησης Νέων. Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της 18χρονης σήμερα κοπέλας δήλωσε πριν από λίγο:

«Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης Μ.Χ. εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, με την οποίαν την καταδίκασε να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι γονείς της ανήλικης, επίλεκτος καρδιολόγος και επίλεκτη καθηγήτρια, θέλουμε να εκφράσουμε προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτήν την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές.

Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή».

Το κορίτσι από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος είχε ομολογήσει ότι εκείνη είχε μαχαιρώσει τη φίλη της αναφέροντας στην απολογία της ότι ενώ είχαν συναντηθεί για να γιορτάσουν την καινούρια δουλειά της 22χρονης η συζήτηση που είχαν πήρε απρόβλεπτη τροπή καταλήγοντας σε τραγωδία.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News