Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024
δηλώσειςΛούκας Γιώρκας: «Η εκκλησία είναι νοσοκομεiο που γιατρεύει τον άνθρωπο»

Λούκας Γιώρκας: «Η εκκλησία είναι νοσοκομεiο που γιατρεύει τον άνθρωπο»

Λούκας Γιώρκας: Η εξομολόγηση του τραγουδιστή για τη σχέση του με τη θρησκεία

Ο Λούκας Γιώρκας γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1986 στο Δήμο Αραδίππου στη Λάρνακα Κύπρου και ήδη από την παιδική του ηλικία αντιλήφθηκε την αγάπη του για τη μουσική. Έτσι ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας στα 9 του χρόνια στο Trinity College London, ενώ έκανε και μαθήματα Βυζαντινής μουσικής ενλω στην ηλικία των 10 έπαιζε τρομπόνι στη Φιλαρμονική ορχήστα του Δήμου Αραδίππου.

Με το πέρασμα των χρόνων έφτιαξε τη δική του μπάντα παίζοντας σε ροκ και λαϊκές μουσικές σκηνές στην Κύπρο. Στην ηλικία των 16, το 2002, κέρδισε το 1ο βραβείο στον 1ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού. Το τραγούδι ήταν «Το Στοίσιημαν».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρα από τη μουσική, είχε και ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Στα 17 του και για τα επόμενα 2 χρόνια είναι βασικό μέλος της ομάδας ανδρών της Ομόνοιας Αραδίππου. Στα 19 του, το 2005, αφού ολοκληρωσε τη στρατιωτική του θητεία, ήρθε στην Ελλάδα. Πέρασε στο τμήμα Βαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σε ηλικία 22 ετών, το 2008, μετέβη στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο X-Factor. Εκεί, ο Λούκας αναδείχθηκε ο νικητής του 1ου ελληνικού X-Factor.

Έκτοτε κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο «Μαζί» με τραγούδια σε μουσική Γιώργου Θεοφάνους και στίχους Θάνου Παπανικολάου. Το 2011 διακρίθηκε στην 7η θέση με το τραγούδι «Watch my dance» στον Διαγωνισμό της Eurovision.

loukas giorkas i ekklisia einai nosokomeio pou giatreyei ton anthropo

Η δισκογραφία του Λούκα Γιώρκα

Άλμπουμ

2009: Μαζί

Singles

2010: Θα πέσω θα σηκωθώ

2011: Watch my dance

2012: Έμαθα

2013: Έκλαψα

2014: Μια ακόμα βουτιά

2015: Στην ουσία

2017: Δεν πάω στη δουλειά & Στοίχημα

2018: Υποκρίνεσαι

2019: Έλα Ήλιε μου

2020: Μόνα Λίζα & Πάμε απ΄ την αρχή

Επίσης έχει συνθέσει τον ύμνο της Ομόνοιας Αραδίππου, γράφοντας τους στίχους, τη μουσική και ερμηνεύοντάς τον.

1 loukas giorkas i ekklisia einai nosokomeio pou giatreyei ton anthropo

Λούκας Γιώρκας: Η ταινία μικρού μήκους 3D animation με τίτλο «Το μυστικό της Νίκης»

Εκτός από τη μουσική, έχει γράψει επίσης μία ταινία μικρού μήκους 3D animation με τίτλο «Το μυστικό της Νίκης» το 2014. Η ταινία αφορά στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Η ταινία έχει μεταγλωττιστεί σε 3 γλώσσες (αγγλικά, αραβικά και λουξεμβουργιανά). Μάλιστα, διανέμενεται σε αγγλόφωνα σχολεία της Ελλάδας, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης Σύριων προσφύγων. Ενώ θεωρείται εργαλείο ενημέρωσης από το υπουργείο Παιδείας του Λουξεμβούργου.2 loukas giorkas i ekklisia einai nosokomeio pou giatreyei ton anthropo

Λούκας Γιώρκας: Η αναφορά στη σχέση του με τη θρησκεία και την εκκλησία

Ο ίδιος έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι είναι πολύ κοντά στο Θεό καθώς «Πέρασα και από τη διαδικασία της φαρμακευτικής αγωγής, συνομιλώντας με τον πνευματικό μου και με έναν ψυχολόγο. Μου πήρε κάποια χρόνια μέχρι να βρω αυτή τη “συνταγή”. Έχω εναποθέσει τα πάντα στο Θεό. Προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ στην εκκλησία. Έχουμε λανθασμένα την άποψη ότι η εκκλησία είναι δικαστήριο και ότι είναι παλιομοδίτικο. Είναι ένα νοσοκομείο που γιατρεύει την ψυχή, τον άνθρωπο ολόκληρο».

Όσο για το τι τον έχει δυσκολέψει περισσότερο στο χώρο του αυτό είναι η δημοσιότητα. Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος «Σε αυτό το χώρο με δυσκόλεψε περισσότερο η δημοσιότητα. Η έκθεση της προσωπικής μου ζωής δεν με ενόχλησε ως προς το ότι δεν προκάλεσα εγώ εσκεμμένα κάτι. Με στεναχωρούσε όταν από μια συνέντευξη το μόνο που κρατούσαν ήταν για τα προσωπικά μου γιατί εισέπραττα ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τίποτα άλλο παρά για αυτό. Στο παρελθόν είχα βιώσει κρίσεις πανικού».



Τα πιο σημαντικά