Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν καλεσμένος στο στο «Πρωινό» του ANT1 το πρωί της Παρασκευής και μίλησε στο Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά.
Ο Ολυμπιονίκης των κρίκων (χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι) μίλησε για το Τόκιο, την οικογένειά του αλλά και για τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει δήλωση του σχετικά με το κίνημα metoo στην Ελλάδα.
Για το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο και το γεγονός ότι δεν κατέκτησε το χρυσό, όπως στους Ολυμπιακούς του Ρίο, δήλωσε:
«Εγώ πήγα στο Τόκιο πολύ αργά, τέσσερις μέρες πριν τον προκριματικό, στη Βραζιλία είχαμε πάει δέκα μέρες νωρίτερα για να φανταστείτε. Επίσης οι κρίκοι και τα στρώματα είναι διαφορετικά, δεν είναι όλα τα ίδια. Συν ότι λόγω των προκριματικών εγώ είχα δώσει πολλούς αγώνες παραπάνω. Πάνω στους κρίκους, έκανε ένα λάθος, με πήρε λίγο πίσω και έφυγα νωρίτερα, αυτά είναι τεχνικά θέματα και στην προσγείωση έφυγα λίγο μπροστά. Κατάλαβα και εγώ τότε πως δεν θα έπαιρνα το χρυσό και φυσικά στεναχωρήθηκα».
Σχετικά με τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, ο Λευτέρης Πετρούνιας δήλωσε ότι θα είναι έτοιμος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει μετά από τη διοργάνωση. «Ναι σίγουρα μπορώ να πάρω μετάλλιο στο Παρίσι. Δεν ξέρω αν εκεί θα είναι ο τελευταίος μου αγώνας. Δεν ξέρω πότε θα σταματήσω, δεν θέλω να φτάσω σαράντα χρονών αλλά δεν ξέρω. Θα σταματήσω όταν αρχίσω να χάνω καθώς έχω συνηθίσει να κερδίζω και το ίδιο αισθάνεται και η ομάδα μου», είπε.
Τέλος, σε σχέση με την κριτική που δέχθηκε για την άστοχη δήλωση που είχε κάνει σχετικά με το κύμα καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του αθλητισμού, ο Λευτέρης Πετρούνιας είπε τα εξής:
«Εγώ αντιλήφθηκα την ίδια στιγμή ότι ήταν λίγο πιο έντονο. Διατυπώθηκε λάθος η σκέψη μου, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όποιος με γνωρίζει λίγο ως άνθρωπο, θα γνωρίζει το ότι είμαι πάντα μπροστά σε οτιδήποτε έχει να κάνει με οποιαδήποτε ευπαθή κοινωνικά ομάδα. Πέρα του ότι ζήτησα με όλη μου την καρδιά συγγνώμη, σαφώς είμαι κατά της βίας, οποιασδήποτε μορφής. Δώσαμε πολλή περισσότερη σημασία από ό,τι θα έπρεπε σε αυτό το λάθος σε σύγκριση με το πόσο δίπλα είμαι σε οτιδήποτε συμβαίνει.
Γνωρίζετε πολύ καλά τι μπορεί να συμβαίνει στα social media. Δέχτηκα την κριτική, αναγνωρίζοντας το λάθος, όπως ακούστηκε. Καλώς τη δέχτηκα. Όταν βγαίνεις και λες κάτι δημόσια, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς την κριτική. Βέβαια δεν μπορώ να δεχτώ και με ενόχλησε ότι έγραφαν κατάρες για τα παιδιά μου, ενός και δύο χρονών. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.
Θες να κρίνεις αυτό που είπα; Το δέχομαι, καλώς. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ να μη με γνωρίζεις και να κάτσεις και να με κράξεις τόσο άδικα με κατάρες εμένα και την οικογένειά μου. Εγώ δε θα μπορούσα να το κάνω, δε θα μου πήγαινε το χέρι».