Λεύκανση Πέοuς – Η νέα μόδα που σαρώνει στο εξωτερικό

16 Ιανουαρίου, 20236:49 ΜΜ
More videos

Μια νέα τάση επέμβασης στο σώμα για να δείχνει πιο όμορφο (;) ενισχύεται στην Ταϊλάνδη. Η λεύκανση πέοuς δημιουργεί πολλά ερωτήματα, όπως μήπως η βιομηχανία της ομορφιάς στη χώρα το πάει πολύ μακριά.

Η λεύκανση του δέρματος, σε κάθε πιθανό σημείο του σώματος, δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ασία, τονίζει το BBC, όπου το πιο σκούρο δέρμα συχνά συνδέεται με εργασία σε εξωτερικούς χώρους και συνεπώς μεγαλύτερη φτώχεια.

Ακόμα κι έτσι όμως, όταν μια κλινική που παρέχει τη συγκεκριμένη υπηρεσία ανέβασε ένα βίντεο online, έγινε γρήγορα viral.

Το υπουργείο Υγείας απευθύνει πάντως προειδοποίηση για τη διαδικασία.

«Ήθελα να νιώθω πιο άνετα φορώντας το μαγιό μου» είπε πάντως ένας άνδρας που είχε προχωρήσει σε λεύκανση πέοuς, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο. Ο 30χρονος πρόσθεσε πως η πρώτη του συνεδρία είχε γίνει πριν από δύο μήνες και έκτοτε έχει παρατηρήσει εμφανή αλλαγή στην απόχρωση του δέρματος.

Η αρχική ανάρτηση της κλινικής στο Facebook είχε πάνω από 19.000 share μέσα σε δύο μέρες. Το βίντεο περιλάμβανε εικόνες από το δωμάτιο όπου γινόταν η λεύκανση καθώς και εικόνες με λεπτομέρειες από το πριν και το μετά.

Ο μάνατζερ της κλινικής Lelux Popol Tansakul είπε στο BBC πως είχε ξεκινήσει να παρέχει υπηρεσίες λεύκανσης αιδοίου τέσσερις μήνες νωρίτερα. «Οι ασθενείς άρχισαν να ρωτούν και για λεύκανση πέοuς κι έτσι, έναν μήνα αργότερα, αρχίσαμε να το κάνουμε κι αυτό» εξήγησε. Η κλινική χρησιμοποιεί λέιζερ για να διασπάσει τη μελανίνη στο δέρμα και η διαδικασία κοστίζει 650 ευρώ για 5 συνεδρίες.

Μέχρι στιγμής η κλινική υποδέχεται 20-30 ασθενείς τον μήνα, που ζητούν λεύκανση είτε αιδοίου είτε πέοuς. Κάποιοι καταφτάνουν από μακριά, όπως από τη Μιανμάρ, την Καμπότζη και το Χονγκ Κονγκ.

«Είναι μια διαδικασία δημοφιλής στους ομοφυλόφιλους και τους τραβεστί που φροντίζουν πολύ τα γεννητικά τους όργανα. Θέλουν να δείχνουν καλά σε κάθε σημείο» εξήγησε ο Popol.

Το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης πάντως προειδοποιεί για παρενέργειες όπως πόνο, λοίμωξη ή ουλές και πιθανές επιπτώσεις ακόμα και στο αναπαραγωγικό σύστημα ή στη σεξουαλική επίδοση. Όταν η λεύκανση σταματήσει, το δέρμα θα πρέπει να επιστρέψει στο προηγούμενο χρώμα του αλλά είναι πιθανό να μείνουν σημάδια, τονίζει.

«Η λεύκανση πέοuς δεν είναι απαραίτητη, είναι σπατάλη χρημάτων και μπορεί να έχει περισσότερες αρνητικές συνέπειες παρά θετικές» σχολίασε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Δείτε το βίντεο στο Youtube (σκληρές εικόνες):

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News