Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΚυρίτσης: «Έλληνες νεκροί από Χίτλερ: 400.000. Έλληνες νεκροί από Στάλιν 0»

Κυρίτσης: «Έλληνες νεκροί από Χίτλερ: 400.000. Έλληνες νεκροί από Στάλιν 0»

Με ποστάρισμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης συνεχίζει την κουβέντα για τον κομμουνισμό και τον ναζισμό.

Αρχικά ανέβασε στο twitter το μήνυμα «Έλληνες νεκροί από Χιτλερ ~ 400.000. Έλληνες νεκροί από Στάλιν 0».

kyritsis-tweet-1 Κυρίτσης: «Έλληνες νεκροί από Χίτλερ: 400.000. Έλληνες νεκροί από Στάλιν 0» - Διαδικτυακός τσακωμός με Γεωργιάδη [εικόνες]

Στην συνέχεια παρουσίασε έναν χάρτη της Ελλάδας, με σχόλιο «Ελληνικά χωριά που κάηκαν από Χιτλερ (χάρτης). Ελληνικά χωριά που κάηκαν από Στάλιν: 0»

kyritsis-tweet-2 Κυρίτσης: «Έλληνες νεκροί από Χίτλερ: 400.000. Έλληνες νεκροί από Στάλιν 0» - Διαδικτυακός τσακωμός με Γεωργιάδη [εικόνες]

Απαντώντας στα παραπάνω ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε «Οι Πόντιοι που πέθαναν από τις Σταλινικές Διώξεις Τί είναι; όσοι πέθαναν στον Εμφύλιο;».

Η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν: «Εσύ, ως μετανοημένος εστω, απολογητής του ολοκαυτώματος καλό θα ήταν να μην εκτίθεσαι τόσο υπέρ του Χίτλερ».

Τότε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε γράφοντας: «Εγώ υπέρ του Χίτλερ δεν έχω υπάρξει στην ζωή μου ποτέ! Σιχαίνομαι τον Ολοκληρωτισμό. Εσύ όμως υπέρ του Στάλιν βλέπω κανένα πρόβλημα, ε;».

ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ για τα εγκλήματα του κομμουνισμού: Σεβασμός στην ιστορική μνήμη

Σεβασμό στην ιστορική μνήμη και τις ευαισθησίες του κάθε λαού, ζητά από την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με την άρνηση Κοντονή να παραστεί στο συνέδριο της Εσθονίας για τα θύματα Ναζισμού και Κομμουνισμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο “Διεθνές Συνέδριο για την Ευρωπαική ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού”, που διοργανώνει η Εσθονία στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ευρωπαικής Ένωσης, προσβάλλει τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που διαχρονικά προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη και την πανανθρώπινη αξία της ελευθερίας.

Μια απόφαση που για άλλη μια φορά τονίζει την ελληνική ιδιαίτερότητα και μας οδηγεί σε μια ιδιότυπη ευρωπαϊκή και διεθνή απομόνωση.

Απομόνωση που δεν αξίζει στους Έλληνες πολίτες.

Υπάρχουν ιστορικές αλήθειες που πρέπει να λέγονται. Ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός είναι σκοτεινές περίοδοι της ευρωπαϊκής ιστορίας ασφαλώς καταδικαστέες από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Η διαφορετική ιδεολογική τους αφετηρία και η μεταξύ τους σύγκρουση, ούτε εξισώνει, αλλά ούτε και εξαγνίζει, κανέναν από τους δύο.

Η συζήτηση σήμερα στην Ευρώπη πρέπει να αφορά κυρίως το μέλλον της.

Ωστόσο, ο σεβασμός στην ιστορική μνήμη και τις ευαισθησίες του κάθε Κράτους – Μέλους είναι επιβεβλημένος.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σε αυτό το θέμα επιχειρεί να «ψαρέψει» ψήφους στο χώρο της παραδοσιακής Αριστεράς, ενώ είναι προφανές ότι πλέον δεν έχει καμία σταθερή ιδεολογική και πολιτική βάση.

Άλλωστε αυτό έχει αποδειχθεί από αυτήν την Κυβέρνηση που αυξάνει τους φόρους, κόβει τις συντάξεις και ψηφίζει δύο – δυο τα μνημόνια».

[eleftherostypos]

Τα πιο σημαντικά