Κορονοϊός: Γιατί το Μεσολόγγι βρέθηκε με δεκάδες κρούσματα- Για όλα φταίει η θρησκευτική πομπή της Εξόδου

10 Μαΐου, 2021 6:16 ΜΜ
More videos

Απελπιστική είναι η κατάσταση στο Μεσολόγγι και στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας από την μεγάλη διασπορά του κορονοϊού και όλοι αναζητούν τι έφταιξε και η περιοχή βρίσκεται πλέον σε βαθύ κόκκινο.

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο η ΜΕΘ είναι φυσικά γεμάτη, δηλαδή έχει πληρότητα 100% με τους γιατρούς του νοσοκομείου να ζητούν να εφαρμοστεί lockdown. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, 9 Μαΐου, η Αιτωλοακαρνανία “έδωσε” 82 κρούσματα, ενώ στις 30 Απριλίου ανέρχονταν ήταν 31. Στις 7 Μαΐου έπιασαν το απίστευτο νούμερο των 150 και στις 8 Μαΐου ήταν 108.

Τι συνέβη στο Μεσολόγγι; Ποιος φταίει;

Σύμφωνα τον διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου Παναγιώτη Παπαδόπουλο, για όλα φταίει η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας που δεν τηρεί καθόλου τα μέτρα.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος- μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος- δήλωσε ότι 3 είναι οι αιτίες της διάδοσης του ιού στην πόλη του Μεσολογγίου. Πρώτον ότι έγινε κανονικά και με κοσμοσυρροή χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας η πομπή της Εξόδου του Μεσολογγίου το Σάββατο του Λαζάρου. Δεύτερον ότι υπήρχαν πολλά μαγαζιά που παρανόμως λειτουργούσαν και σέρβιραν ποτά, χωρίς μέτρα προστασίας. Και τρίτον, ο συγχρωτισμός του κόσμου στις Εκκλησίες στη διάρκεια της Μεγάλη Εβδομάδας.

Η θρησκευτική πομπή για την μεταφορά της εικόνας της Εξόδου, είχε σύμφωνα με πληροφορίες συμμετοχή άνω των 300 ατόμων, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μάσκες σαν αξεσουάρ και από εκεί και πέρα η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη. Στο μεταξύ και άλλοι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα υπήρχε απίστευτος συνωστισμός στις εκκλησίες και ότι ορισμένοι ιερείς έκαναν Ανάσταση πολύ αργότερα απ΄ότι είχε δώσει οδηγίες η Πολιτική Προστασίας και η Ιερά Σύνοδος.

Κορονοϊός: Γιατί το Μεσολόγγι βρέθηκε με δεκάδες κρούσματα- Για όλα φταίει η θρησκευτική πομπή της Εξόδου

Παπαδόπουλος: Να εφαρμοστεί lockdown

Γι αυτό και ο κ. Παπαδόπουλος, που είναι και δημοτικός σύμβουλος, έκανε δήλωση με την οποία ζητούσε να εφαρμοστεί lockdown στο Μεσολόγγι:

“Η σχετική ΚΥΑ (8/5/2021) με την οποία ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου τέθηκε σε κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου είναι ανεπαρκής.

Τα αποτελέσματα των Μοριακών tests στο Νοσοκομείο πιστοποιούν ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ στην ευρύτερη κοινότητα και τεράστια επιβάρυνση στο Νοσοκομείο μας (απόλυτη πληρότητα των κλινικών covid-19).

Ως εκ τούτου επιβάλλεται ΑΜΕΣΑ κατά την άποψή μας το αρμόδιο Υπουργείο να αποφασίσει ΚΑΘΟΛΙΚΟ & ΑΥΣΤΗΡΟ LOCKDOWN για όλες τις δραστηριότητες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου τουλάχιστον για μία εβδομάδα.

Εξυπακούεται φυσικά ότι ΚΑΜΙΑ σχολική μονάδα ΌΛΩΝ των βαθμίδων δεν πρέπει να ανοίξει.

Ζητούνται ΑΜΕΣΕΣ και ΓΡΗΓΟΡΕΣ αποφάσεις !!

Η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο!!”

Νοσοκομείο Μεσολόγγι

Η έκκληση του ΕΟΔΥ

Ανάλογη έκκληση για τήρηση μέτρων προφύλαξης έκανε και ο ΕΟΔΔΥ:

“Τις τελευταίες 15 ημέρες παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου. Το γεγονός σαφώς είναι αποτέλεσμα της ανέμελης και ανεύθυνης συμπεριφοράς και συγκεντρώσεων χωρίς προφυλάξεις, τόσο δημοτών όσο και επισκεπτών του Δήμου.

Κατόπιν των ανωτέρω. Οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ και η ΤΟΜΥ Μεσολογγίου κάνουν ΑΝΟΙΧΤΉ ΈΚΚΛΗΣΗ προς όλους:

Τηρείτε αυστηρά τα μέτρα ατομική προστασίας

Μάσκα προσώπου μιας χρήσης (να απορρίπτεται μετά από κάθε χρήση).

Καλή υγιεινή των χεριών με συχνό και καλό πλύσιμο, κι όπου αυτό δεν είναι εφικτό χρήση αντισηπτικών gel.

Κρατάτε αποστάσεις ασφαλείας.

Αποφεύγετε συνωστισμούς και συγχρωτισμούς.

Όσοι έχουν προσβληθεί από κορονοϊό να παραμένουν σε κατ’οίκον περιορισμό για όλες τις ημέρες όπως έχει δοθεί η οδηγία από τον ΕΟΔΥ, χωρίς να έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Η υγεία της κοινωνίας της περιοχής εξαρτάται κυρίως από τους δημότες της.

ΥΓ: Οσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.”