Κοντονής: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15»

September 28, 2017 7:37 AM
More videos

Την μείωση του ορίου  ηλικίας των ανήλικων για την νομική αναγνώριση φύλου, εξετάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Ειδικότερα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί από τα 17 χρόνια, στα 16 ή ακόμη και στα 15, εφόσον όμως υπάρξει διακομματική συναίνεση.

Επίσης γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, το νομοσχέδιο για τα «intersex» άτομα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται περισσότερη επεξεργασία για να είναι νομοθετικά τεκμηριωμένο και εμπεριστατωμένο.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την επί της αρχής ψήφιση του νομοσχεδίου . Ο εισηγητής του κόμματος Κώστας Κραγκούνης έχει θέσει τρεις προϋποθέσεις:

  • Να δίνεται η δυνατότητα στο δικαστή να κρίνει επί συγκεκριμένων στοιχείων (για την αλλαγή της ταυτότητας του φύλου)
  • Ο /η ενδιαφερόμενος να παρίσταται δυο φορές ενώπιον του δικαστή
  • Η αλλαγή φύλου να γίνεται άπαξ δηλαδή να μην μπορεί να αλλάξει εκ νέου

Νωρίτερα κατά την ακρόαση των φορέων επικράτησε ένταση, ειδικά τη στιγμή που το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου. Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτηση του κ. Χάρη Αποστολόπουλου, οι εκπρόσωποι της LGBT κοινότητας αποχώρησαν από την αίθουσα.

«Χθες είχαμε αποφασίσει να μην ακούσουμε άλλο κακοποιητικό λόγο. Δε θα καθίσουμε να ακούσουμε τον έχουμε ξανακούσει. Από τα μικρόφωνα της εκκλησίας κάθε Κυριακή! Νισάφι πια! Πρέπει να μας προστατεύσετε!», δήλωσε  η Μαρίνα Γαλανού, πρόεδρος του Σωματείου υποστήριξης Διεμφυλικών.

[tanea] [in]

Ακολουθήστε μας στο facebook: