Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΚοινή επίσκεψη Ιερώνυμου – Μητσοτάκη στη Θήβα – Μήνυμα συμφıλίωσης μετά τις...

Κοινή επίσκεψη Ιερώνυμου – Μητσοτάκη στη Θήβα – Μήνυμα συμφıλίωσης μετά τις αναταράξεıς

Κοινή επίσκεψη στη Θήβα πρόκειται να πραγματοποιήσουν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την προσεχή Παρασκευή.

Με αφορμή επίσκεψη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της εκκλησίας στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα, η κοινή εμφάνιση αναμένεται να δώσει μήνυμα ομαλοποίησης των σχέσεων με την Εκκλησία, καθώς η νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έφερε ένταση και «ιερό εμπάργκο» στα πολιτικά πρόσωπα που τάχθηκαν υπέρ της ισότητας στον γάμο.

Αποκορύφωμα αυτής της έντασης ήταν η επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη από υποψήφια βουλευτής στη περιφέρεια Καβάλας, με το κόμμα της Νίκης.

Σημειώνεται πως με ικανοποίηση το Μέγαρο Μαξίμου άκουσε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος μετά το περιστατικό αυτό, είπε πως η Εκκλησία δεν εκδικείται.

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δεν φεύγει από τις θέσεις της», τόνισε χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, στην πρώτη του επίσκεψη από τότε που ανέλαβε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με την Ιερά Αρχιεπισκοπή, η συνάντηση θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Τα πιο σημαντικά