Κοινωνικό πείραμα: Πόσο τρομακτικό είναι άραγε να είσαι ομοφυλόφιλος στη Ρωσία;

16 Ιουλίου, 20155:05 ΜΜ

Ένα βίντεο ανέβηκε πριν από μερικές ημέρες στο YouTube με ένα νέο κοινωνικό πείραμα που έχει ως στόχο να ανακαλύψει πως είναι να είσαι γκέι στη Ρωσία.

Οι Ρώσοι καλλιτέχνες φαρσέρ από το κανάλι ChebuRussiaTV δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί για το σκληρό πολιτικό σχολιασμό τους όμως με την τελευταία κρυφή κάμερα που τοποθέτησαν προσπάθησαν να ρίξουν φως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι στη χώρα τους.

Το κόνσεπτ είναι απλό, δυο άνδρες περπατάνε κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου στη Μόσχα, και η κάμερα καταγράφει τις αντιδράσεις του κόσμου!

Κάποιες από τις αντιδράσεις είναι πραγματικά σοκαριστικές.

Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί περαστικοί που τους προσπερνούν χωρίς να κάνουν τίποτα, υπάρχουν μερικά παραδείγματα πολιτών που ενοχλούνται και μόνο στη θέα δύο γκέι ανθρώπων που δείχνουν δημόσια τη σχέση τους, τους εκφοβίζουν και τους παρενοχλούν και κάποιες φορές τα πράγματα γίνονται βίαια.

Ενόψει των πρόσφατων ψηφισμάτων σε ΗΠΑ και Ιρλανδία για τους γάμους ομοφυλοφίλων και της αυξανόμενης αποδοχής της ομοφυλοφιλίας σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι εύκολο να ξεχάσει κάνεις πως υπάρχουν ακόμη έθνη που είναι λιγότερο ανοιχτόμυαλα.

Παρά το γεγονός πως η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στη Ρωσία, υπάρχει ένας νόμος που απαγορεύει κάθε είδους “προπαγάνδας”.

Με την πρόσφατη Straight Pride Flag και την κοινή άποψη ότι το 80% του έθνους είναι εναντίον των ομοφυλοφιλικών γάμων και το 41% θεωρεί πως οι ομοφυλόφιλοι πολίτες πρέπει να διώκονται ποινικά, γίνεται σαφές πως το γίνεις μέλος μιας ΛΟΑΤ κοινότητας σύμφωνα με τον κανόνα του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μια πολύ τρομακτική κίνηση.

Και αυτές οι φανατικές και ομοφοβικές απόψεις είναι εντελώς ξεκάθαρες σε αυτό το βίντεο!

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News