Κίνηση ανθρωπιάς από βαρυποινίτες – Μάζεψαν λεφτά για άρρωστη μαθήτρια

17 Δεκεμβρίου, 20217:56 ΜΜ

Κρατούμενοι στις φυλακές Κέρκυρας συγκέντρωσαν χρήματα για μαθήτρια που κινδυνεύει να τυφλωθεί

Την κινητοποίηση κρατουμένων στις φυλακές Κέρκυρας προκάλεσε η είδηση ότι μια μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας κινδυνεύει να τυφλωθεί και πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό για εξειδικευμένη επέμβαση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι βαρυποινίτες  ενημερώθηκαν για την περιπέτεια υγείας της μαθήτριας από τους καθηγητές τους, μέσα στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Οι ίδιοι ζήτησαν να βοηθήσουν. Γι’ αυτό μάζεψαν τις μάρκες που χρησιμοποιούν για τις μικροαγορές τους από το κυλικείο ώστε να συμβάλλουν και αυτοί στο να γιατρευτεί η κοπέλα!

Έλληνες και αλλοδαποί κρατούμενοι, πολλοί εκ των οποίων ισοβίτες, κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 260 ευρώ, ποσό που για την κλειστή κοινωνία της φυλακής, είναι μια μικρή περιουσία! Πολλοί από αυτούς θα στερηθούν για καιρό ακόμα και τη δυνατότητα να πιουν έναν καφέ.

Μαζί με τα χρήματα, πολλοί τρόφιμοι έγραψαν γράμμα, σκίτσαραν ζωγραφιές, έστειλαν τις ευχές τους και τις έδωσαν μέσω των καθηγητών τους, στην οικογένεια της μαθήτριας.

«Παρακαλώ το Θεό να σου δώσει το φως στα μάτια σου», γράφει ο ένας. «Μακάρι να ξέραμε να σου ζωγραφίσουμε όσα βλέπεις εσύ», γράφει ένας άλλος.

Πηγή: ertnews.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News