«Καθαρή δολοφονία» λέει η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

24 Σεπτεμβρίου, 20181:07 ΜΜ

Τις πρώτες δηλώσεις για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, έκανε σήμερα η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια.

Καθώς το πόρισμα του ιατροδικαστή, το οποίο θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του 33χρονου, αναμένεται, οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται και οι αρχές ψάχνουν τον δεύτερο άντρα ο οποίος έχει καταγραφεί στο βίντεο.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία εντόπισε στο κοσμηματοπωλείο το μαχαίρι το οποίο φέρεται πως κρατούσε, με βάση τις μαρτυρίες, ο 33χρονος όταν μπήκε στο κατάστημα. Το μαχαίρι εξετάζεται έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν πράγματι έχει πάνω τα αποτυπώματά του Ζακ Κωστόπουλου.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης, αλλά και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η δικηγόρος, Άννα Παπαρρούσου μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 αναφορικά με την υπόθεση και έδωσε το πλαίσιο της υπόθεσης από τη δική της πλευρά.

«Έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στο θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας. Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία», είπε η δικηγόρος.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα στοιχεία που υπάρχουν, όπως το μαχαίρι, και καταδεικνύουν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε προκειμένου να κλέψει το κατάστημα είπε πως «όλα αυτά δείχνουν πως μιλάμε για απόπειρα κλοπής και όχι ληστεία, δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία».

«Όταν έχεις έναν άνθρωπο παγιδευμένο σε ένα χώρο και δεν απειλείσαι και υπάρχουν συγκεντρωμένοι απέξω, δεν υπάρχει ορατός λόγος και δεν αντιδράς με αυτόν τον τρόπο», είπε σχολιάζοντας την αντίδραση του κοσμηματοπώλη και του άλλου άντρα που χτυπούσε τον Ζακ Κωστόπουλο.

Από την δική του πλευρά ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη ανέφερε πως πράγματι έχει βρεθεί στον χώρο ένα μαχαίρι, αναφέρεται μάλιστα σε μαρτυρίες περιοίκων ότι η ταμειακή μηχανή του καταστήματος ήταν σπασμένη και πως κοσμήματα είχαν πέσει στο πάτωμα.

Επισημαίνει μάλιστα ότι εάν είχε μπει στον χώρο του καταστήματος προκειμένου να προστατευτεί, όπως έχει αναφερθεί, θα έπρεπε να περιμένει την αστυνομία και όχι να αντιδράσει με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη σημειώνει πως ο πελάτης του είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα κλοπής και αντέδρασε με τον τρόπο αυτό αφού ο 34χρονος ενώ είχε κληθεί η αστυνομία επιχειρούσε να διαφύγει κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο. «Αν ήταν υπερβολικός ο τρόπος αντίδρασής του, θα το κρίνει η δικαιοσύνη», κατέληξε.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News