Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΚαρδίτσα – Καταγγελία: «Δεν νοικιάζουν σπίτια στους πλημμυροπαθείς ακόμα και με 8...

Καρδίτσα – Καταγγελία: «Δεν νοικιάζουν σπίτια στους πλημμυροπαθείς ακόμα και με 8 ενοίκια προκαταβολή»

Με τραγικές καταστάσεις που δεν τις χωράει ανθρώπινος νους έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι του χωριού Μαραθέα, στην Καρδίτσα, έπειτα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Όπως καταγγέλλει η κάτοικος της περιοχής κα Νικολέτα Μπεκιάρη στο enikos.gr, αρκετοί είναι οι πλημμυροπαθείς που δεν μπορούν να βρουν σπίτι ώστε να το νοικιάσουν, εφόσον η δική τους περιουσία καταστράφηκε, ακόμη κι αν πληρώσουν έως και 8 ενοίκια μπροστά, καθώς οι ιδιοκτήτες φαίνεται να μην τους εμπιστεύονται και να φοβούνται μήπως δεν πάρουν τα χρήματά τους.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους οι πλημμυροπαθείς προκειμένου να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους, πλέον, όπως φαίνεται, για τους ίδιους η ενοικίαση ενός σπιτιού, μέχρι να είναι και πάλι το δικό τους λειτουργικό, αποτελεί ακόμη έναν Γολγοθά. Κάποιοι κάτοικοι, αφού είδαν ότι -έστω για την ώρα- δεν σώζεται κάτι από τα σπίτια τους, και θέλοντας να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους, έχοντας και παιδιά, θέλησαν να νοικιάσουν, αλλά οι προσπάθειές τους, πέφτουν συνεχώς στο κενό.

«Δεν θέλουμε να μας τα χαρίσουν τα σπίτια, ούτε να μας λυπηθούν. Πρέπει να γίνει μία αρχή, είναι οικογενειάρχες κάποιοι κάτοικοι που έχασαν τις περιουσίες τους. Πάθαμε όσα πάθαμε, και τώρα μας συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια. Ορισμένοι ιδιοκτήτες έχουν κάνει αυξήσεις στα ενοίκια ήδη, άλλοι δεν τα νοικιάζουν επειδή οι κάτοικοι δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, και άλλοι δεν κάνουν συμβόλαιο για έναν χρόνο και απαιτούν να είναι για τρία χρόνια» αναφέρει εξοργισμένη στο enikos.gr η κα Μπεκιάρη.

«Δεν δέχονται να νοικιάσουν ακόμη και αν οι πλημμυροπαθείς δώσουν 8 ενοίκια μπροστά»

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες δεν δέχονται ακόμη και να νοικιάσουν τα σπίτια τους στους πλημμυροπαθείς, ακόμη κι αν αυτοί αναφέρουν πως θα πληρώσουν ακόμη και 5 ενοίκια μπροστά, ή μέχρι και 8 μέσα στην απόγνωσή τους, και οι ιδιοκτήτες συνεχίζουν να είναι αρνητικοί και να φοβούνται μήπως δεν πάρουν τα χρήματά τους, για τους υπόλοιπους μήνες.

«Οι άνθρωποι διαλύθηκαν και δεν έχουν μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Το μόνο που θέλουν είναι ένα σπίτι, κυρίως για να μπορέσουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο και να ξεκινήσουν τα φροντιστήριά τους, αλλά και γιατί δεν μπορούν να είναι για πάντα φιλοξενούμενοι, ούτε να μένουν στα ξενοδοχεία. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, ας μπει επιτέλους λίγη ανθρωπιά μέσα στην ψυχή αυτών των ιδιοκτητών που σκέφτονται μόνο το κέρδος τους αυτές τις μαύρες -για εμάς- ώρες. Και τονίζω πως δεν θέλουμε να μας χαρίσουν σπίτια, αλλά να δεχτούν να ενοικιαστούν γιατί πολύ απλά θα πάρουν τα χρήματά τους και με το παραπάνω, αλλά δεν τους εμπιστεύονται. Κάτοικοι λένε πως θα δώσουν ακόμη και 8 ενοίκια μπροστά και ο ιδιοκτήτης απαντάει πως θα το σκεφτεί. Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε».

Τα πιο σημαντικά