Η καλύτερη άσκηση για να κάψετε λίπος και να βελτιώσετε την στάση του σώματός σας

21 Απριλίου, 2017 7:02 ΠΜ
More videos

Ο καλύτερος τρόπος για να ετοιμαστείτε για την παραλία είναι να επιλέξετε μια αποτελεσματική μέθοδο και να την ακολουθήσετε πιστά.

Δείτε παρακάτω την άσκηση “αντίστροφη σανίδα”, που δεν είναι ακόμα τόσο γνωστή όσο η κανονική σανίδα, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματική και χρήσιμη.

Πως να την κάνετε:

1.Καθίστε στο πάτωμα και τεντώστε τα πόδια μπροστά σας. Ακουμπήστε τα χέρια σας στο πάτωμα με τις παλάμες προς τα κάτω και ανοίξτε τα δάχτυλά σας για μεγαλύτερη υποστήριξη.

2.Σκύψτε προς τα εμπρός με γωνία 45 μοιρών. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από τους γλουτούς σας έτσι ώστε τα χέρια σας να κάνουν μια ευθεία γραμμή κάτω από τους ώμους σας.

3.Κρατήστε το βάρος σας με τα χέρια και τα πόδια σας, ενώ σπρώχνετε τους γλουτούς σας προς τα πάνω.

4.Ανασηκώστε τον κορμό, τα πόδια και τους γλουτούς μέχρι να σχηματίσουν μια ευθεία γραμμή, όπως και στην κανονική σανίδα.

5.Τεντώστε τους κοιλιακούς μυς σας και τραβήξτε το στομάχι σας, ενώ κινείτε τον κορμό σας προς τα επάνω.

6.Μείνετε σε αυτή την θέση για 15-60 δευτερόλεπτα.

7.Επανέλθετε αργά στο πάτωμα.

Επίδραση:

1.Σφιχτοί γλουτοί και γάμπες. Σε σύγκριση με την κανονική σανίδα, η αντίστροφη είναι πιο αποτελεσματική.

2.Βελτιωμένος μεταβολισμός. Ενώ κάνετε την σανίδα, οι θερμίδες θα καίγονται ακόμα πιο εύκολα παρά σε οποιαδήποτε άλλη δυναμική άσκηση.

3.Τέλεια σπονδυλική στήλη. Η αντίστροφη σανίδα εγγυάται τη βελτίωση της στάσης καθώς χρησιμοποιεί τους μυς που μας βοηθούν να κρατήσουμε ίσια την πλάτη μας.

4.Ανακουφίζει από πόνους στην πλάτη και κράμπες. Κάνοντας την αντίστροφη σανίδα 3-4 φορές την εβδομάδα θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να απαλλαγεί από τις κράμπες.

5.Επίπεδοι κοιλιακοί και πολλά άλλα. Είναι σημαντικό να μην χαμηλώσετε την λεκάνη σας ή να ρίξετε πίσω το κεφάλι σας, όταν η πλάτη σας είναι ευθεία. Η αντίστροφη σανίδα ενδυναμώνει τα χέρια, τους κοιλιακούς, τα πόδια και τεντώνει τους μυς των ώμων.

[coachmag.co.uk]

Ακολουθήστε μας στο facebook: