Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΚαλάθι Χριστουγέννων: Ξεκινά 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιανουαρίου...

Καλάθι Χριστουγέννων: Ξεκινά 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιανουαρίου – Αuτά είναι τα 8 προϊόντα που θα περιέχει

Κ. Σκρέκας: Σε προσιτές τιμές για όλους το Καλάθι των Χριστουγέννων από τις 13 Δεκεμβρίου 

Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου θα εφαρμοστεί, και εφέτος, το «Καλάθι των Χριστουγέννων», το οποίο θα περιλαμβάνει έξι διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων για το εορταστικό τραπέζι, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Συγκεκριμένα, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιέχονται τα εξής προϊόντα:

-Γαλοπούλα

-Αρνί

-Κατσίκι

-Τσουρέκι

-Βασιλόπιτα

-Σοκολάτα.

Αυτά αποφασίστηκαν στην συνάντηση που είχε, σήμερα (4/12), ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας και ο γενικός γραμματέας Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, με τον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον γενικό γραμματέα, Κώστα Μαυροειδή και τον γενικό διευθυντή, Απόστολο Πεταλά.

Επίσης εντύπωση προκαλεί ότι μέσα στο Καλάθι των Χριστουγέννων δεν περιέχεται το χοιρινό κρέας το οποίο θεωρείται σε πολλές περιοχές της χώρας αναπόσπαστο μέρος του εορταστικού τραπεζιού.

Ο υπουργός, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης: «Για ακόμα μια φορά είχαμε μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με την Ένωση Σούπερ Μάρκετ και από κοινού αποφασίσαμε ποια προϊόντα θα ενταχθούν στο φετινό “Καλάθι των Χριστουγέννων”, το οποίο θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 3 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνονται βασικές κατηγορίες τροφίμων για κάθε νοικοκυριό, ενώ φέτος εντάσσουμε επιπρόσθετα τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες. Αυτές τις άγιες ημέρες, θέλουμε κάθε σπιτικό να καταφέρει να εξασφαλίσει τα απαραίτητα προϊόντα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι του σε χαμηλές τιμές και αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που καταφέρνουμε και το υλοποιούμε».

<


Τα πιο σημαντικά