Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
διεθνήΙταλίδα έμαθε ελληνικά ακούγοντας ραδιόφωνο και μετακόμισε μόνιμα στην Ελλάδα

Ιταλίδα έμαθε ελληνικά ακούγοντας ραδιόφωνο και μετακόμισε μόνιμα στην Ελλάδα

Χτες ήταν Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας, η οποία έχει θεσπιστεί να γιορτάζεται την 9η Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού, πέσαμε πάνω στην υπέροχη ιστορία της Ιταλίδας Nicolette, η οποία έμαθε να μιλά ελληνικά μέσα από την αγάπη της για το ραδιόφωνο και τη μουσική.

Η Nicolette, η οποία μέχρι το 2017 είχε μοιράσει τη ζωή της ανάμεσα στη Ρώμη, το Μιλάνο και το Λονδίνο, παρότι έχει κατά 25% ελληνική καταγωγή από τη γιαγιά της (απεβίωσε όταν η Nicolette ήταν πολύ μικρή), δεν είχε τύχει να μάθει την ελληνική γλώσσα.

7cb3c20e607961f33cb814f1dd3905ed

Μέχρι που το 2012 αποφάσισε να υποκύψει στην αγάπη της για τα ελληνικά. Μιας που όμως τα ιδιαίτερα μαθήματα τα οποία ξεκίνησε δεν είναι ποτέ αρκετά για να μάθει κανείς πραγματικά μια γλώσσα, η Nicolette αναζήτησε άλλους τρόπους προκειμένου να μυηθεί στην πραγματική γλωσσική κουλτούρα της Ελλάδας.

Μια από τις πιο σημαντικές βοήθειες στο τολμηρό και αντικειμενικά δύσκολο αυτό εγχείρημά της ήταν το ραδιόφωνο! Έτσι, κατόπιν παρότρυνσης ενός Έλληνα φίλου της, του Παναγιώτη -ευχαριστούμε πολύ Παναγιώτη!- και αφού κατάλαβε ότι το να κάνει stalking σε όσους Έλληνες ζούσαν στο Λονδίνο εκείνη την περίοδο δεν ήταν ευγενικό και ασφαλές, η Nicolette συντονίστηκε ψηφιακά στους 87.7

9689ca40b80506cfd786a2262739fc93

Όπως διηγείται και η ίδια στο site της, αρχικά ήταν πολύ δύσκολο να απολαύσει τη διαδικασία, καθώς δεν καταλάβαινε τίποτα. Όμως επέμεινε και προσπάθησε να συντονίζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό με κάθε ευκαιρία, είτε δουλεύοντας από το σπίτι, είτε κάνοντας φασίνα, είτε πριν πέσει για ύπνο. Μέσα από τις εκπομπές και τις ιστορίες των παραγωγών η Nicolette αγάπησε την ελληνική γλώσσα και λάτρεψε ακόμη περισσότερο την όμορφη μουσική.

ac35239d2c560dc8b59272eecaa02430

Μέχρι που το 2017 πήρε την απόφαση να έρθει για να ζήσει μόνιμα στη Σαντορίνη, όχι επειδή ερωτεύτηκε κάποιον ή για συγκεκριμένη δουλειά, αλλά επειδή αγάπησε την Ελλάδα και τη γλώσσα της.

Μόνο που όταν ήρθε επιτέλους στην Ελλάδα, η αγαπημένη μας ακροάτρια Νικολέτα συνειδητοποίησε ότι είχε μάθει να μιλάει άπταιστα ελληνικά, όμως με πολύ ωραία τραγουδιστή προφορά! Ήταν άραγε αποτέλεσμα την πολύωρης καθημερινής έκθεσης σε μουσικές που αγαπούσε, ή μήπως ήταν η γλυκιά ιταλική προφορά της; Ίσως να μην το μάθουμε ποτέ και στο κάτω κάτω δεν έχει και καμία απολύτως σημασία.

[onequartergreek] [enlefko]

Τα πιο σημαντικά