Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
επιστήμηΕίναι αδύνατον να δείτε και τις 12 τέλειες σε αυτή την φωτογραφία.

Είναι αδύνατον να δείτε και τις 12 τέλειες σε αυτή την φωτογραφία.

Οι χρήστες του διαδικτύου έχει να αντιμετωπίσει μία ακόμη οπτική ψευδαίσθηση και ομολογούμε ότι είναι πολύ καλή! Κοιτάξτε προσεκτικά την παρακάτω φωτογραφία. Μπορείτε να δείτε 1-2 μαύρες τελείες, οι οποίες, όμως κινούνται συνέχεια, σωστά;

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η εικόνα δεν είναι κινούμενη, έχει 12 μαύρες τελείες, αλλά για κάποιο λόγο ο εγκέφαλός μας δεν μας επιτρέπει να τις δούμε όλες ταυτόχρονα. Η ψευδαίσθηση αυτή έχει κάνει εντύπωση σε όλο το διαδίκτυο και πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να βρουν μία εξήγηση.

Mια επιστημονική εργασία του 2000 αναφέρει ότι οι τελείες χάνονται λόγω του συνδυασμού χρωμάτων και των σχημάτων που έχει η εικόνα και ο εγκέφαλος μας αρνείται να τις δει όλες μαζί.

Η εργασία δεν δίνει μία συγκεκριμένη εξήγηση για το φαινόμενο, το οποίο ονομάζει «crowding» και αφορά την αδυναμία να αναγνωρίζει κανείς αντικείμενα όταν υπάρχουν πολλά πράγματα μαζί. Επίσης, τονίζει ότι «οι άνθρωποι δεν συνδυάζουν πληροφορίες από διαφορετικά ερεθίσματα με εντελώς λεπτομερή τρόπο».

Δείτε την οφθαλμαπάτη

pjsw9qr

imgurΤα πιο σημαντικά